A magyar lakosság 49,4 százaléka már megkapta az oltást

A regisztráltak száma meghaladja az 5,1 millió főt, és 87 százalékuk már túl van az oltáson.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 05. 20. 10:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan oltanak, a beoltottak száma 4 829 595 fő, közülük 2 814 805 fő már a második oltását is megkapta – olvasható a Koronavírus.gov.hu tájékoztató oldalon. Az új fertőzöttek száma 780, ezzel a járvány kezdete óta összesen 800 368 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 51, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 380 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 655 959 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 115 029 főre csökkent.

Jelenleg 1836 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 212-en vannak lélegeztetőgépen. A regisztráltak száma meghaladja az 5,1 millió főt, és 87 százalékuk már túl van az oltáson. Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 49,4 százaléka már megkapta az oltást, szemben az uniós 32,6 százalékos átlaggal. Az online időpontfoglalóban a Sinopharm- mellett – a készlet erejéig – Pfizer-, Szputnyik és AstraZeneca-oltások foglalhatóak. Már nem kell SMS-értesítésre várni a Pfizer foglalásához sem. A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinákkal oltanak. A kormány szerdai ülésének a döntéseiről a mai kormányinfón adnak tájékoztatást.

A tájékoztatóban arra kérnek, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül az oltás jelenti a kivezető utat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.