időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

Demagóg üzenetekkel aktivizálta közösségi oldalát Kálmán Olga

Kreft-Horváth Márk
2021.05.23. 06:50
Demagóg üzenetekkel aktivizálta közösségi oldalát Kálmán Olga

A műsorvezetőből lett politikus Varga Judit minisztert kritizáló posztjában egy köteg spárga árcédulájával pózolt. A II. kerületben induló DK-s jelölt egyszerre próbál a polgári választói réteghez szólni, és pártja demagóg politikai üzeneteit harsogni.

„És akkor még nem is beszéltünk a gyümölcs, hús, étolaj, tojás árakról” – írta a minap közösségi oldalán Kálmán Olga. Bejegyzésében egyébként Varga Judit igazságügyi miniszter egy korábbi fotójára reagált, aki szerinte azzal büszkélkedett, hogy „Magyarország igazi spárgatermesztő nagyhatalom, Európa-szerte népszerű a magyar spárga”.

„Igazán büszkék lehetünk a magyar spárgára, no meg az árára is. Múlt héten még kétezer forint fölött is volt egy félkilós csomag” – bizonygatta a DK-s politikus, aki a leíráshoz csatolt képen egy ezerkétszáz forintért megvásárolható spárgaköteget tart a kezében. Varga Juditnak „egy apró jótanácsot” is adott az egykori műsorvezető, miszerint „a zöldet nem szoktuk hámozni, csak le kell törni a fás végét”.

A Gyurcsány-párt egykori főpolgármester-jelöltjének vélhetően nem jelent problémát a spárga megvásárlása,

hiszen, egy két évvel ezelőtti adatigénylésre adott válasz szerint egymillió forintot keres havonta Gy. Németh Erzsébet főtanácsadójaként a budapesti városházán. Ennek ellenére az utóbbi hetekben egyre gyakrabban posztoló Kálmán Olga bejegyzéseibe úgy tűnik kezd beszivárogni a Demokratikus Koalíció központi narratívájába illeszkedő, a szegénységet és az alapvető fogyasztási cikkek árát taglaló hangvétel.

Emlékezetes, hogy az igazságügyi minisztert már korábban is támadó egykori műsorvezető, miután nem ő lett a baloldal főpolgármester-jelöltje, hetekig nem mutatkozott a nyilvánosságban. Később arra hivatkozott, hogy műtétje volt, mert sokat kellett járkálnia a kampányban, ami miatt régi mozgásszervi betegsége újult ki. Amikor újra a nyilvánosság elé állt, azt ígérte, segíteni fogja Karácsony Gergely önkormányzati kampányát. Facebook-oldalán aztán egyetlen közös videót posztolt a későbbi főpolgármesterrel, leginkább DK-s jelöltekkel mutatkozott, fotózkodott.

Pár hónappal ezelőtt kiderült, hogy a jelenlegi kulturális tanácsadót újra harcba küldi pártja; a 2022-es országgyűlési választásokon a II. és III. kerületi területeket magába foglaló országos egyéni választókerületből jutna be az Országgyűlésbe a korábbi bukott főpolgármester-jelölt. Ennek megfelelően a korábbi havi egy-két Facebook-posztolásai elkezdtek sűrűsödni az egykori műsorvezető csaknem százezer kedvelővel rendelkező oldalán. Kálmán Olga azóta a közösségi média tanúsága szerint gőzerővel biciklizik, kertészkedik.

Legutóbb Dobrev Klárának dicsekedett el videóhívásban palántáival.

Érezhető tehát, hogy a korábbi ismert műsorvezető segítségére a meglehetősen elutasított Dobrev Klára elfogadtatásában is számítanak.

Dobrev Klára jelöltsége mellett sok női DK-s politikus kampányolni kezdett, köztük Kálmán Olga is
Fotó: Facebook

Ezen felül saját kampányát is építi, sokszor jelentkezik be népszerű második kerületi helyszínekről. A jobboldali női politikusok támadása azonban párosul a DK-s szegénység-kampánnyal, amely kissé tájidegen a gazdag budai kerülettől.

Emlékezetes, 2018-ban Kálmán Olga körzetében a fideszes miniszter, Varga Mihály nyert egyéni mandátumot. A három évvel ezelőtti országgyűlési választásokon a baloldal tizennyolc fővárosi választókerületből tizenkettőben győzni tudott a kormánypárti jelöltekkel szemben,

a budai oldalra eső öt körzetből azonban csak kettőt tudott elhódítani.

Az akkori DK-MSZP paktum értelmében a három Fidesz–KDNP által elnyert választókerületben mindenhol DK-s kihívók értek be a második helyekre. Varga Mihály mögött, az egy évvel később VII. kerületi polgármesternek megválasztott Niedermüller Péter végzett. A Gyurcsány-párt jövőre Kálmán Olgával próbálkozik majd, a fideszes jelölt pedig várhatóan Gór Csaba, második kerületi önkormányzati képviselő lesz majd.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.