időjárás 5°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Jakab Péter után a DK-s képviselő is ficsúrozik a parlamentben

Magyar Nemzet
2021.05.25. 15:55
Jakab Péter után a DK-s képviselő is ficsúrozik a parlamentben

– Ha nem bünteti meg Jakabot a felszólalásáért, én is hozok egy csokor virágot Önnek – kezdte napirend előtti felszólalását Kövér László házelnöknek címezve Varju László (DK). A Gyurcsány-párt alelnöke azt hangoztatta, hogy „nyugdíjasok százezreit hagyja cserben a Fidesz”. – Sokak, magyarok milliói egyre elkeseredettebbek, a kevesek pedig szüntelenül gazdagodnak – állította a DK-s politikus. Szerinte a kormány „értékállóságot hazudik az életük végéig dolgozó embereknek, miközben nyugdíjemelés helyett kínai egyetemtervezés és vadászati kiállítás folyik”. – A baloldal ötvenezer forintot szorgalmazott a nyugdíjasoknak, amit a kormány lesöpört az asztalról – állította Varju László, aki úgy vélte, a „fideszes ficsúrok megszüntették a baloldali nyugdíjpolitikát meghatározó svájci indexálást, amely sok nyugdíjas megélhetését veszélyeztette”. Varju emellett azt hangoztatta, hogy a baloldal „kifizeti azt a százmillió forintot amit, önök vettek el”.

Kövér László erre válaszul elmondta: azt eltűri, hogy a DK-s politikus természetellenes közeledéssel fenyeget, de megint minősíti a fideszeseket, így utolsó figyelmeztetésben részesítette Varju Lászlót.

Orbán Balázs válaszában emlékeztetett: a kormány adta vissza azt a 13. havi nyugdíjat, amit a baloldal korábban elvett.

– Amikor 2008–2009-ben baj volt, akkor Önök elvettek az emberektől, a családoktól, a vállalkozásoktól és a nyugdíjasoktól

– jelezte az államtitkár, majd ismertette: 2006 és 2010 között mintegy négy százalékkal esett vissza a nyugdíjak reálértéke, és 350 milliárd forintos hiány keletkezett 2010-re.

– A nyugdíjak vásárlóértéke 2010 után mintegy tíz év alatt tíz százalékkal nőtt, és a nominális értéke 44 százalékkal emelkedett

– mutatott rá az államtitkár, hozzátéve: a kormány rezsicsökkentése jelentős segítséget nyújtott a nyugdíjasoknak. Orbán Balázs felháborítónak és felelőtlennek nevezte a baloldal oltásellenes kampányát, hiszen nemcsak a nyugdíjas korosztály megélhetését, hanem az életét is veszélyeztetik ezzel.

Szócsaták az Országgyűlésben

Jávor Benedek ismét a hazáját mószerolja

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.