Lassan tíz éve tart a szoros kapcsolat Karácsony és Gyurcsány között

A főpolgármester nem veri nagydobra, hogy régóta kapcsolatban áll volt miniszterelnökkel, pedig a városvezető korábbi cége tízmilliós nagyságrendben kapott állami megbízást a Gyurcsány-kormány idején, amikor Karácsony Gergely a Miniszterelnöki Hivatal koordinációs államtitkárságának dolgozott politikai tanácsadóként.

Magyar Nemzet
2021. 05. 15. 11:40
KARÁCSONY Gergely; Balázs Péter; GYURCSÁNY Ferenc
Mester és tanítványa Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézetnél voltam kutatásvezető, majd 2007-től kutatási igazgató. Emellett 2004-től a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetének oktatója lettem, tíz éven át választási rendszerekről tanítottam” – mindössze ennyit közöl a 2010 előtti MSZP–SZDSZ kormányzás idején betöltött pozícióiról Karácsony Gergely a saját honlapján. Pedig a már hivatalosan is ismételten miniszterelnökségre törő főpolgármester nemcsak kutatásvezetőként és egyetemi oktatóként tevékenykedett a politikus pályája előtt.

Ugyanis már kilenc éve erősen kötődött a jelenlegi főpolgármester Gyurcsány Ferenchez: 2002 és 2008 között a Miniszterelnöki Hivatal koordinációs államtitkárságának dolgozott politikai tanácsadóként

saját jogán, nem pedig a Medián kutatási igazgatójaként. Ebben az időszakban, jelesül 2006 és 2009 között Karácsony cége, a korábban III. kerületi Miklós utca 13. szám alá bejegyzett, de már megszűnt Social Report Bt. tíz alkalommal,

összesen mintegy 21,5 millió forintos megbízást kapott a Gyurcsány-kormánytól,

de dolgozott az ­SZDSZ-es Demszky Gábornak is. Ennek ellenére a cégadatok szerint 2002-ben volt utoljára bevétele a Karácsony Gergely vezette cégnek. Abban az időszakban, amikor a főpolgármester a Medián kutatásvezetőjeként, majd -igazgatójaként dolgozott, a piackutató cég 716,5 millió forint állami megbízást kapott 2006 és 2010 között.

Nem véletlen tehát, hogy Karácsony Gergely hivatalos honlapján ezek az információk nem szerepelnek a bemutatkozásában, és a főpolgármester láthatóan kínosan ügyel arra, hogy eltitkolja kapcsolatát Gyurcsány Ferenccel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.