időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Jótollú újságíró díjat kapott a Mediaworks munkatársa

Forrás: mediapiac.com
2021.06.30. 18:42
Jótollú újságíró díjat kapott a Mediaworks munkatársa

Idén Huth Gergely és Villányi Károly kapta az elismerést.

Huth Gergelynek, a PestiSrácok.hu főszerkesztőjének, a Pesti TV programigazgatójának, valamint Villányi Károlynak, a Mediaworks hírcentruma és a Médiapiac főszerkesztőjének még a magyar sajtó napján, március 15-én ítélték oda az elismerést, azonban az átadót a járványhelyzetre tekintettel csak június 30-án tartották meg.

A Médianéző Központ által alapított kitüntetést, amelynek célja az, hogy a jobboldali, konzervatív sajtó munkatársai is megkaphassák a munkájukért járó figyelmet és elismerést, harmadik alkalommal osztották ki. 2019-ben elsőként Gajdics Ottó (Karc FM, Hír TV), 2020-ban pedig Szentesi Zöldi László (Magyar Demokrata) és az azóta elhunyt Swendt Pál (Magyar Nemzet) kapta meg.

Fotó: Médiapiac

A képen a díj alapítói, a díjat odaítélő kuratórium tagjai és az idei díjazottak: Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója, Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője, Szarvas Szilveszter, a PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettese, Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője és a Pesti TV programigazgatója, Villányi Károly, a Mediaworks hírcentruma és a Médiapiac főszerkesztője, Nagy Katalin, a Magyar Rádió műsorvezetője, Gajdics Ottó, a Hír TV tartalmi igazgatója, Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője (balról jobbra)

Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója a díj odaítélésének márciusi bejelentésekor portálunknak azt mondta, különösen akkor fontos a nemzeti oldal újságíróinak munkáját elismerni, amikor a demokrácia és jogállamiság nevében a bolsevik diktatúrára emlékeztető módon egzisztenciálisan fenyegetik őket baloldali politikusok.

A díjazottak:

Huth Gergely

1998 márciusától a Napi Magyarország újságírója volt, ahol igen hamar oknyomozó írásokat készíthetett, jelentős részben Villányi Károllyal közösen. A lapösszevonás után a konzervatív gyökereihez visszatérő Magyar Nemzetnél folytatta pályafutását, idővel a belpolitikai rovat vezetőjeként. 2006-ban a Hír TV-ben elindult Civil kaszinó című műsora, ahol a közélettel nem hivatásszerűen foglalkozó különleges vendégekkel beszélték ki a gyurcsányi országrombolás sokkját. 2009-ben Stefka István főszerkesztő hívására a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese, az Echo TV Hangos többség című műsorának vezetője lett.

Két díjazott kézfogása. Balról Villányi Károly, a Mediaworks hírcentrum főszerkesztője, jobbra Huth Gergely a Pesti TV programigazgatója
Fotó: Holecz_Endre

A napilapnál 2012 végéig dolgozhatott, majd a sorozatos leépítések révén ő is távozott. Sorstársaival egy garzonlakásban megalapította a PestiSrácok.hu oknyomozó hírportált, amelyet apránként sikerült fejleszteni, sok pályakezdőt és elhivatott kollégát nyerve meg a projektnek. 2020-ban a PestiSrácok.hu szerkesztősége izgalmas vállalkozásba kezdett a Pesti TV elindításával, amelynek Huth Gergely lett a programigazgatója.

Villányi Károly

1997-től a Napi Magyarország gyakornoka, majd újságírója volt. 2000-től a Magyar Nemzet újságírója, belpolitikai rovatvezető-helyettese, 2002-től belpolitikai rovatvezetője, 2006-tól pedig lapszerkesztője lett. 2015-től a Napi Gazdaság, későbbi nevén a Magyar Idők főszerkesztő-helyettese volt. 2019-től az újrainduló Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese lett, szerkesztette a Hír TV Informátor című műsorát, jelenleg pedig a Mediaworks hírcentrumának főszerkesztője, valamint a Médiapiac főszerkesztője is. 46 éves, nős, négy gyermek édesapja.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.