Schanda Tamás: A nemzeti oldalnak fontos a környezet megvédése

Az államtitkár szerint óriási dugókat okozva, elviselhetetlenné teszi a budapestiek életét a főváros baloldali vezetése.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 15. 10:20
SCHANDA Tams Jnos
Schanda Tamás szerint Gyurcsány Ferenc és a baloldal nem tanult a 2008-2009-es válságból MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmuck Erzsébet keddi napirend előtti felszólalásában azzal vádolta a kormányt, hogy a hatalom megtartásáért mindenre képes, és miközben mesterfokra emelte a magyarok kifosztását, többféle módon teszi tönkre a jövő nemzedék életét, gátlástalanul rombolja a természetes környezetet, valamint semmibe veszi az éghajlatvédelmet. Szerinte a kormány a fiatalokat lopja meg, adósítja el a Paks 2-re, a Budapest–Belgrád vasútvonalra és a Fudan Egyetemre felvett hitelekkel. A pedofilellenes törvénycsomagról szólva kijelentette: az LMP egyetért a pedofilok elleni szigorral, de azzal nem, hogy a kormányoldal tudatosan összemossa a homoszexualitást a pedofil bűncselekményekkel. Közölte: az LMP ezért bojkottálja a mai ülést.

Schanda Tamás szerint beton hátán beton van a baloldali vezetésű Budapesten
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Schanda Tamás, az ITM államtitkára válaszában azt mondta:

a nemzeti-polgári oldalnak fontos a közös környezeti örökség megvédése, az LMP ugyanakkor szerinte hiteltelen ebben az ügyben, mert bár zöldpártként definiálja magát, mégsem támogatta a kormány környezetvédelemmel kapcsolatos intézkedéseit,

hanem beállt a baloldali kórusba tisztán politikai megfontolásból. Bírálta a budapesti városvezetést is, amiért a fővárosban beton beton hátán van és még a szimbolikus erejű lánchídi körfogalom virágágyását is felöntötték betonnal. Biciklisávokat festenek fel oda, ahol nincsenek biciklisek, ezzel óriási dugókat okoznak, elviselhetetlenné téve a budapestiek életét – mondta az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.