Az iskolákban tart érzékenyítő előadásokat az LMBTQ-szervezet

A fővárosi önkormányzat podcastjében beszélt a Labrisz genderkutatója arról, hogy Melegség és megismerés címmel tartanak előadásokat.

2021. 07. 24. 16:11
null
Tovább folyik az LMBTQ érzékenyítés. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiderült, hogy már jó ideje tart homoszexuális érzékenyítő előadásokat a Labrisz Leszbikus Egyesület. Borgos Anna, a Soros-szervezet genderkutatója a fővárosi önkormányzat podcast adásában nyíltan bevallotta: „A Labrisznak van egy Melegség és megismerés című programja. Ezzel szoktunk középiskolákba elmenni, ha meghívnak, [...] a szexualitás is szóba kerül nyilván, ha a fiatalok szóba hozzák, hiszen őket ez is érdekli.”

– Azért van szükség a gyermekvédelmi népszavazásra, hogy ezek a tervek ne váljanak valósággá

 

– közölte Rétvári Bence államtitkár a közösségi oldalán, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a Háttér Társaság a saját kiadványában arról ír: jó módszernek tartják, ha bizonyos LMBTQ tematikájú filmeket dolgoznak fel a fiatalok.

Továbbfolyik az LMBTQ-érzékenyítés
Fotó: Mirkó István

 

A dokumentumban „találni ajánlást az iskolán kívüli, szabadidős programokra is, amely szerint a diákokkal meleg szervezeteket és kiállításokat kéne meglátogatni a pedagógusoknak”.

 

A leszbikus egyesület a középiskolások után a legkisebbeket is megcélozta, ugyanis a gondozásában megjelent az első magyar LMBTQ-mesekönyv Magyarországon. A Meseország mindenkié címet viselő kötetben a szerzők megalkották a mesék újraírt változatait olyan szereplőkkel, akik valamilyen „stigmatizált” vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak. A vitatott meséskönyvben többek között meleg, leszbikus, transznemű, roma, örökbe fogadott, hallássérült és idős hősökkel is találkozhatnak a magyar gyerekek, míg a heteroxeuális karaktereket mint gonosz szereplőket jelenítik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.