Már nem válaszol, csak fenyeget Cseh Katalin

Pár nap alatt darabokra hullott az a kép, amit a politikus és pártja, a Momentum évekig építgetett.

Jakubász Tamás, Hírcentrum
2021. 07. 23. 6:59
null
Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra megpróbálta szóra bírni a Mediaworks Hírcentrumának riportere Cseh Katalint. A beszélgetésből a cégügyekről, a képviselő körül kibontakozó közpénzbotrányról nem sok minden derült ki,

a Momentum és Cseh Katalin hozzáállása, politikai imázsa kapcsán viszont annál több.

Zavarosan magyarázkodott közvetlenül a botrány kirobbanása után, kedden Cseh Katalin. A Mediaworks korábbi felvételéért kattintson IDE.

A baloldali párt európai parlamenti képviselője kedd óta számít a magyar közélet egyik legfontosabb szereplőjének. Akkor írta meg róla – hivatalos iratokra hivatkozva – a Bennfentes.net, hogy összesen 4,8 milliárd forint európai uniós támogatás landolt azoknál a cégeknél, amelyek különböző szálakon a politikus volt családi vállalkozásához köthetők. Az Origó ezt csütörtökön – szintén hivatalos iratokra hivatkozva – azzal toldotta meg, hogy részleteiben is megvizsgálta Cseh Katalinék cégének közbeszerzéseit, ezekben pedig több gyanús mozzanatot is felfedezett.

Heiter Dávid, a Mediaworks Hírcentrumának riportere a legfrissebb hírekről is szerette volna megtudni a Momentum képviselőjének álláspontját, ehelyett azonban csupán fenyegetéseket kapott. Cseh Katalin többször is megemlítette, hogy sajtópert indít, hogy bírósághoz fordul, mert szerinte rágalmazzák és álhíreket terjesztenek róla.

Bár a cégek kapcsán szinte semmi érdemit nem árult el a Momentum képviselője, a videó – és vele az ügy – valójában többet mond ezer szónál. Lényegében szétzúzza ugyanis azt a képet, amit a Momentum és Cseh Katalin az elmúlt években megpróbált felépíteni magáról. A Momentum az utóbbi időben számtalanszor hangoztatta – Cseh Katalin a tegnap rögzített videóban is –, hogy a közbeszerzéseknél sok a szabálytalanság, s azokon számos alkalommal fideszes vállalkozások nyerhetnek. Emellett rendre előforduló kommunikációs elem a baloldalon, hogy az uniós támogatások is általában kormányközeli köröknél kötnek ki.

Ehhez képest az elmúlt napokban az derült ki, hogy Cseh Katalinék cége nyert uniós pályázaton, hogy Cseh Katalinék cége nyert nem is egy hazai közbeszerzésen, ráadásul utóbbiak egyikénél-másikánál gyanús mozzanatok merültek fel.

Elindult a lavina, de vajon Cseh Katalin sejt már valamit? Véleménycikkünket ITT olvashatja el.

Tegnap pedig az is kiderült, hogy a demokrácia és a szólásszabadság fontosságát sem gondolhatják olyan komolyan a Momentumnál. Egy újságírót perrel fenyegetett meg a párt európai uniós képviselője pusztán csak azért, mert a riporter próbálta elvégezni a munkáját: kérdéseket tett fel, hogy minden álláspontot bemutathasson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.