Sportnapot szerveztek a megváltozott munkaképességűeknek

A Magyar Rendészeti Sportszövetség rendezvényén tanácsadást és egészségügyi szűrővizsgálatokat is biztosítottak.

Magyar Nemzet
2021. 07. 16. 15:34
null
A sportnapon többek között a labdarúgást, a pingpongot, a kosárlabdát, küzdősportokat és a funkcionális tréninget is kipróbálhatták a résztvevők Forrás: KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egészségmegőrzést célzó EFOP programnak Esztergomban volt a tizenhetedik állomása, ahol egy sportnap keretében ötszáz, döntő többségében megváltozott munkaképességű ember ismerkedhetett meg különböző helyi csapatsportokkal, küzdősportokkal és egyéni mozgásformákkal. A rendezvényen az egészségmegőrzéshez tanácsadást is igénybe vehettek, a Magyar Vöröskereszt pedig egészségügyi prevenciós szűrővizsgálatot biztosított – mondta Czine-Ilyés Erzsébet, a sportszövetség szakmai vezetője a pénteken megrendezett esztergomi sportnapról.

A projekt szervezője elmondta: Prevent néven készült egy közösségszervező applikáció is, amely térképen mutatja a felhasználónak, hogy milyen sportklubok és edzések érhetőek el a közelében.

A labdarúgást, a pingpongot, a kosárlabdát, küzdősportokat és a funkcionális tréninget is kipróbálhatták a résztvevők Fotó: KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE

Czine-Ilyés Erzsébet hozzátette, a jövőben további hat állomáson, az Észak-Alföldön és a Dunántúlon szerveznek kitelepülést, a projekt végére pedig 15 ezer embert fognak elérni.

Lapunk kérdésére válaszolva Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke elmondta: a „Mozgásban az erő” programsorozat minden állomásán tartanak prevenciós előadást és tanácsadást a résztvevők számára. Kiemelte, hogy a megváltozott egészségi állapot következményei, mint a mozgáskorlátozottság vagy akár a lassabb reakcióidő is fokozottan kiszolgáltatottá teheti az embereket, ezért speciálisan ezekre az élethelyzetekre szabott felvilágosítással segítik őket.

A rendezvényen részt vett Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Csizi Péter, a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE cégcsoport ügyvezető igazgatója és Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.