A baloldal egy hálószobakérdésből akar gyermekszobakérdést csinálni

A gyermekvédelem állami kötelezettség, ebből nem engedhetünk – közölte Nacsa Lőrinc kedden a parlamentben tett napirend előtti felszólalásában, utalva arra, hogy miért volt szükség a gyermekvédelmi törvény elfogadására. Továbbá Völner Pál, az igazságügyi minisztérium államtitkára is rámutatott: az Európai Parlament rá akarja kényszeríteni a tagállamokra, hogy háborítatlanul lehessen terjeszteni a melegpropagandát az iskolákban és az óvodákban.

2021. 09. 21. 11:32
NACSA Lõrinc
Budapest, 2020. június 3. Nacsa Lõrinc, a KDNP parlamenti képviselõje felszólal az illetékekrõl szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról szóló vitában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. június 3-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egészen elképesztő és összehangolt támadás indult hazánk ellen a tavaszi ülésszak során elfogadott pedofilellenes törvény miatt 

– rögzítette napirend előtt felszólalásában Nacsa Lőrinc. A KDNP országgyűlési képviselője hangsúlyozta: Soros NGO-i össztüzet zúdítottak Magyarországra, amiért kimondtuk, hogy a magyar gyermekek nevelése a szülők dolga. 

A politikus a nemzetközi támadásokról szólva közölte, hogy mindezt megint jogállamisági köntösbe csomagolták, mivel az Európai Unió  Alapjogi Chartája is kimondja, hogy a gyermekek nevelésének a joga és feladata a szülőket illeti. – A gyermekvédelem állami kötelezettség, ebből nem engedhetünk – húzta alá a kormánypárti képviselő, kiemelve, hogy Brüsszelnek ez nem tetszik, ezért zsarolást és fenyegetést alkalmaznak.

Nacsa Lőrinc a felszólalásában rámutatott arra is, hogy ebben partner a magyar baloldal is. – Fekete-Győr András korábban úgy tett: támogatja, hogy transzneműek tartsanak felvilágosítást az óvodákban, míg Jakab Péter szerint nincs szükség a gyermekvédelmi törvényre – emlékeztetett a KDNP politikusa, hozzátéve: ez ma a baloldal.

– Azért kellett a magyar kormánynak kiállnia ebben az ügyben, mert egy hálószobakérdésből gyerekszobakérdést akar csinálni a baloldal.

– hívta fel a figyelmet Nacsa Lőrinc, aki azt is közölte, hogy a népszavazáson majd a magyar emberek dönthetnek a gyermekek jövőjéről.

Válaszában Völner Pál, az igazságügyi minisztérium államtitkára is rámutatott: az Európai Parlament rá akarja kényszeríteni a tagállamokra, hogy háborítatlanul lehessen terjeszteni a meleg ropagandát. Hozzátéve: a törvény sokkal súlyosabban bünteti a pedofil bűnelkövetőket.

Emellett az államtitkár is egyetértett abban Nacsa Lőrinccel, hogy kizárólag a szülők joga a szexuális felvilágosítás, ezt sem az iskola, sem más szervezetek nem végezhetik el.

– A törvény elfogadásakor a baloldal úgy érvelt, hogy soha nem voltak még ilyen esetek, ám mint kiderült: több iskolában is volt már LMBTQ-érzékenyítés. Emellett az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy 18 éves korától mindenki úgy éli az életét, ahogy szeretné, mivel ezt nem korlátozza a törvény.

A külföldi támadásokról beszélve Völner Pál is kiemelte, hogy az EP ismét hatásköröket próbál elvonni a tagállamoktól. Továbbá a politikus véleménye, hogy az Európai Unió Bizottsága politikai alapon zsarolja hazánkat, amikor az helyreállítási alap elfogadását nyíltan összekötötték a gyermekvédelmi törvény elleni hadjárattal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.