időjárás 1°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

A nemzetbiztonsági szolgálatok nem folytatnak illegális tevékenységet

Magyar Nemzet
2021.09.21. 15:35 2021.09.21. 15:42
A nemzetbiztonsági szolgálatok nem folytatnak illegális tevékenységet

– Az önök elvbarátai is elítélték a nyáron kirobbant lehallgatási botrányt, amiben közreműködtek – állította napirend előtti felszólalásában Brenner Koloman (Jobbik). A baloldali képviselő emellett azt hangoztatta, hogy a kormány „júliusban bojkottálta a nemzetbiztonsági bizottsági ülést”. – Az öt ellenzéki frakció hiába egyezett meg, önök egy tagot sem engedtek a Médiatanácsba – fakadt ki a jobbikos politikus, majd úgy vélekedett: – A kormány kisajátítja a médiát magának, megvette a megyei lapokat. A sajtószabadság nem azt jelenti, hogy az egyetlen ellenzéki lapot, a Magyar Hangot Szlovákiában kell kinyomtatni – jegyezte meg.

Kontrát Károly a Belügyminisztérium miniszterhelyettese azonban leszögezte: Magyarország egy demokratikus jogállam, a törvényt mindenkinek be kell tartania.

– A nemzetbiztonsági szolgálatok illegális tevékenységet nem folytattak és nem folytatnak

– ismertette az államtitkár, majd arról is tájékoztatott, hogy a baloldali politikus állításával ellentétben a kormány mindig megjelent a bizottsági üléseken. – Magyarországon szabad a média, sajtószabadság van, kérem, ön se mondjon mást – mondta Kontrát Károly, majd arra kérte a baloldali politikust:

a saját önbecsülése érdekében ne hasonlítsa a mai médiaviszonyokat a kilencvenes évek előtti időkhöz.

Vita az országgyűlésben

A kormány 2010 után átvállalta az önkormányzatok adósságállományát

A dosszié összes cikke