Karácsony választási csalást emleget

Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd–LMP miniszterelnök-jelöltje választási csalással vádolta meg a Nemzeti Választási Irodát a Szabad Európának adott interjúban. A főpolgármester állítása szerint 2018-ban a kistelepüléseken ipari mennyiségű választási csalás volt. Szerinte ez eldöntheti a jövő évi országgyűlési választásokat.

Forrás: Szabad Európa2021. 09. 17. 10:45
null
20210724 Budapest Pride 2021 fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet képen: Karácsony Gergely főpolgármester Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahol nincs szavazatszámláló, ott nagyon sok érvénytelen szavazat van. Nem ez döntötte el 2018-at, de 2022-t eldöntheti. Ezt ki kell venni a rendszerből 

– vélekedett Karácsony Gergely. 

Budapest főpolgármestere szerint nagyon fontos, hogy az ellenzék nem egy, hanem két szavazatszámlálóval képviseltesse magát minden szavazókörben. Méghozzá jól képzett, felkészült szavazatszámlálókkal, akik ismerik a jogszabályokat, és akiket nem lehet félrevezetni” – hangoztatta. 

Emlékezetes, 

2018-ban a jelentős választási vereség után a baloldal egyből csalást kiáltott, ám másfél évvel később az önkormányzati választáson, ahol a baloldal több nagyvárost, köztük Budapestet is megnyerte, egyetlen apró vád sem hangzott el, amely szabálysértést sugallt volna. 

Feltételezhető, hogy a körzetekben felállt szavazatszámláló bizottság összetétele jelentősen nem változhatott az önkormányzati választásokra.

Lapunk felkereste a Nemzeti Választási Irodát, hogy véleményezzék Karácsony Gergely állítását, amint válaszolnak, közöljük.

A teljes interjú IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.