Magyarország sikeresen kezelte a válságot

Szatmáry Kristóf hangsúlyozta, hogy 2022 januárjában háromszor annyi lesz a minimálbér, mint Gyurcsány Ferenc kormányzása idején volt.

Magyar Nemzet
2021. 09. 27. 14:51
SZATMÁRY Kristóf
Budapest, 2019. november 14. Szatmáry Kristóf fideszes országgyűlési képviselő a diabétesz világnapján az Erzsébetligeti Színház előtt, egy vizsgálóbusznál tartott sajtótájékoztatón 2019. november 14-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyes becslések szerint akár 7-7,5 százalék is lehet a gazdasági növekedés idén – mondta Szatmáry Kristóf a napirend előtti felszólalásában hétfőn a Parlamentben, és hangsúlyozta, hogy a válság előtti szintet is elérte hazánk gazdasági teljesítménye. A Fidesz képviselője kiemelte, hogy 

soha ennyien nem dolgoztak hazánkban, mint most, amikor 4,7 millió embernek van munkája, és mindössze négy százalék a munkanélküliség. Ez annak köszönhető, hogy a munka-, nem pedig a segélyalapú válságkezelésben hitt a kormány 

– vélekedett a kormánypárti képviselő, aki szerint most már azon kell gondolkodniuk, hogy akár a harmadik és a negyedik heti részét is visszaadják a 13. havi nyugdíjnak, hogy elmondhassák: amit a Gyurcsány-kormány elvett az idősektől, azt visszaadták nekik. Szatmáry Kristóf felhívta rá a figyelmet, 

hogy 2022 januárjában háromszor annyi lesz a minimálbér, mint Gyurcsány Ferenc kormányzása idején volt, és a mostani minimálbér megegyezik majd az akkori átlagbérrel. 

A gyermeket nevelő családoknak és a kisvállalkozóknak járó adóvisszatérítésről a politikus elmondta: 1,9 millió szülőnek hatszázmilliárd forint jár majd vissza, ami minden idők legnagyobb családi adókedvezménye. 

Válaszában Tállai András emlékeztetett, hogy  Moody’s Baa2-es besorolással stabilnak minősítette Magyarországot, így 

ma már mind a három nagy hitelminősítő befektetésre ajánlja hazánkat, ami a kormány növekedésbarát gazdaságpolitikájának köszönhető. Európában a magyar gazdaság a legjobbak között teljesített a válság idején, az EU-átlagnál kevésbé csökkent a GDP.

 Ez annak köszönhető, hogy a kormány a válság alatt is a munkahelyek védelmére fektette a hangsúlyt, a baloldal segélyek növelését szorgalmazó javaslatai ellenére is – vélekedett a Pénzügyminisztérium államtitkára.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.