Nem egy új baloldal érkezik, hanem a Gyurcsány-korszak akar újra visszatérni

Halász János szerint az eddig összegyűjtött 200 ezer aláírás is azt mutatja, hogy az emberek nem felejtették el a Gyurcsány-kormány tetteit.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 17. 11:32
Fotó: Teknős Miklós

Halász János szerint az eddig összegyűjtött 200 ezer aláírás is azt mutatja, hogy az emberek nem felejtették el a Gyurcsány-kormány tetteit.

Az eddigi legsikeresebb aláírásgyűjtésnek nevezte a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíciót a Fidesz-frakció szóvivője. 

Halász János tájékoztatása szerint alig tíz nap alatt több mint 200 ezer aláírást gyűjtöttek össze, ami megmutatja, hogy az emberek nem felejtették el, hogy a Gyurcsány-kormány mennyit hazudott annak idején, ezért nem akarják, hogy ez az időszak visszatérjen – értékelt.

A kormánypárti politikus felidézte: 2002-ben, amikor kormányra került a baloldal, azt ígérte, hogy nem emeli a rezsi árát, de két-háromszorosára növelte. Ígérték, hogy nem „bántják” az adókedvezményeket, de elvették az otthonteremtési támogatást, a családi adókedvezményeket. Arra is szavukat adták, hogy emelik a béreket, de csökkentették a kereseteket, elvettek a nyugdíjasoktól egyhavi juttatást, valamint egyhavi bért a közalkalmazottaktól is – sorolta, jelezve: 

nem egy új baloldal érkezik, hanem a Gyurcsány-korszak akar újra visszatérni, és ugyanott folytatnák, ahol abbahagyták.

Halász János továbbá arra is kitért, hogy a kormánypártok évadnyitó frakcióülésén határozottságot és nagyon sok munkát kért tőlük Orbán Viktor miniszterelnök. A szóvivő beszámolója szerint szó volt a gazdaság helyzetéről, a migrációs kérdésekről, a járványhelyzet kezeléséről, az oltásról, és a gyermekvédelmi törvényről is.

Utóbbival összefüggésben – az Európai Parlament napokban elfogadott állásfoglalása kapcsán – kiemelte: ez egy baloldali többségű társaság, próbálnak segíteni a magyar elvbarátaiknak, de nincs jogkörük ez ügyben. Azért is hozta meg a magyar parlament a vonatkozó törvényt, mert a gyermekvédelem ügye nemzeti hatáskör mindenütt Európában. 

Ezt szeretnénk megerősíteni a népszavazáson is, amellyel meg lehet üzenni Brüsszelnek, hogy ez csak ránk, magyarokra tartozik, ebbe nem szólhatnak bele

 – húzta alá. 

Arról, hogy a népszavazás egy napon legyen-e a parlamenti választással, azt mondta, ehhez törvényt kell módosítani. A vonatkozó ellenzéki indítványt meg kell fontolni, de még nem hoztak döntést róla.

Halász János végül kijelentette: 

az uniós források visszatartását Magyarország zsarolásának tartja, ezért ebben az ügyben harcolni fognak a végsőkig, és meg is nyerik a csatát.

 Jelezte: a gazdasági eredményeknek köszönhetően a fejlesztési programokat saját erőből is el tudják indítani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.