idezojelek

Ciki a baloldali sajtónak az őszödi beszéd

Talán az őszödi beszéd nagyon ciki, sőt, szégyen, gyalázat?

Cikk kép: undefined
2021. 09. 17. 10:43
Fotó: Beliczay László

Jó reggelt kívánok a baloldali pártsajtónak! Ma van az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének tizenötödik évfordulója. Nem, nem a kormánypropaganda, hanem a naptár szerint. Nyitom is a Telexet, 444-et, 24-et, hogy ne a lakájmédia hazug, kontextusból kiragadott értelmezését kelljen olvasnom, de csalódásom hatalmas. Itt van ez a hatásában nem mérhető, máig aktuális, irodalmi értékeket sem nélkülöző, éleslátásról, hazaszeretetről, önfeláldozásról tanúskodó, korszakos remekmű, és sehol egy megemlékezés, értő elemzés? Sehol egy publicusos, republiconos méltatás alátámasztva közvélemény-kutatási adatokkal, hogy milyen jól fogadta a választópolgár a baloldal megújítójának ma is érvényes szavait? Nagyon méltánytalanul bántok Gyurcsány retorikai csúcsteljesítményével! Nektek nem ér meg egyetlen cikket sem az ellenzék vezetőjének szenvedélyes igazságbeszéde?! Pedig mennyiszer hangoztattátok, hogy a jobboldali sajtó manipulálta a szocialista miniszterelnök szavait. Holott akkor, ott a kormányüdülőben született meg a Haza terheit a vállaira vevő lánglelkű reformer, aki szembeszegülve pártja maradi gondolkodásával egyedül emelte fel a csüggedt baloldalt. Igen, véget kellene vetni a bérklaviaturisták és propagandamunkások hamis interpretációjának. A zseniális miniszterelnöki stáb nem azért szivárogtatta ki ezt a nagyszerű szöveget, hogy fideszes percemberkék gúny tárgyává tegyék! Egyszer és mindenkorra a legmagasabb polcra kell helyezni Gyurcsányt, olyan nagy elődök mellé, mint Széchenyi, Kennedy vagy Martin Luther King.

Hogy mit motyogtok? Kicsit hangosabban, mert nem hallom…, hogy az őszödi beszéd nagyon ciki nektek…, sőt, szégyen?

Ja, így már értem, miért nem írtok róla.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszél a Magyar Szocialista Párt választmányi ülésén. Fotó: MTI/Beliczay László

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.