Óriási érdeklődés kíséri a katolikus világtalálkozót

Világszerte százmilliók követik figyelemmel az eucharisztikus kongresszus jelentősebb programjait.

2021. 09. 10. 16:13
Eucharisztikus Konferencia NEK Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint ötszáz újságíró és fotóriporter akkreditált a katolikus világtalálkozóra, és tudósít a kongresszus eseményeiről, s ebben még nincsenek benne a jelentősebb tévétársaságok, amelyek szintén nagy számban képviseltetik magukat ezekben a napokban Budapesten. Szinte a világ összes nagy hírügynöksége itt van nálunk, még a tengerentúlról is érkeztek hozzánk – fejtette ki a Magyar Nemzet érdeklődésére az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sajtófőnöke.

Zsuffa Tünde elmondta: ez azért is van, mert összesen 83 országból érkeztek zarándokok és előadók a katolikus világtalálkozóra, és a legtöbbjükkel a helyi sajtó is érkezett.

A sajtófőnök beszélt arról: amikor feldolgozta az 1938-as kongresszus történetét, és látta, hogy mekkora érdeklődés övezte az akkori eseményt, eldöntötte, hogy megpróbálja túlszárnyalni, de legalábbis elérni az akkori számokat. Ez azonban – mint megjegyezte – a pandémia miatt nem volt lehetséges, a külföldi hívek, érdeklődők töredéke tudott csak elutazni a budapesti kongresszusra. – De ha már a vírus keresztülhúzta a számításainkat, akkor elhatároztam, hogy legalább a nemzetközi sajtót mozgósítom a világtalálkozó népszerűsítése érdekében, ennek érdekében folyamatosan küldtünk anyagokat a kongresszusról az esemény előtti hónapokban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a leveleink nem kerültek a kukába, és talán ennek is köszönhető, hogy nagyrészt pozitív hírek jelennek meg az eucharisztikus kongresszusról – hangsúlyozta Zsuffa Tünde.

Szavai szerint a vendégeket, zarándokokat meglepte a magyarok vendégszeretete és az előadóknak kijutó tisztelet, hogy szinte mindenki vastapsot kap a hívektől.

– Bár én sajtófőnökként valamelyest kívülről látom az egész világtalálkozót, hiszen nekem a kollégákat, újságírókat, fotósokat kell segítenem, a tapasztalataim szerint úgy működünk, mint egy nagy szeretetközösség. A bíborosok, érsekek, az előadók közvetlenek, egymással fényképeszkednek, de akár a hívek, zarándok is készíthetnek velük egy-egy szelfit. Nagyon jó, hogy mosolyogva járnak-kelnek, és bemennek a nép közé. Azt pedig lépten-nyomon látható, hogy óriási szeretet övezi Erdő Péter bíborost, bárhol megjelenik, szól a taps. Itt tetten érhető a közvetlenség és a bizalom, ahogy Erdő Péter mondta, az eucharisztia nem szétválaszt, hanem összeköt – fogalmazott. Hozzátette: úgy érzik, beérett a több hónapos munkájuk gyümölcse.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.