Rétvári Bence: A baloldal minden külföldi kérést kiszolgálna, amennyiben hatalomra kerülne

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a balliberális kormányok idején elvettek egy havi bért és nyugdíjat az emberektől.

2021. 09. 27. 15:01
RTVRI Bence
Budapest, 2019. június 17. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 17-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke hétfőn, az Országgyűlésben tartott napirend előtti felszólalásában kijelentette: Németországból üzenete érkezett Orbán Viktornak. A baloldali politikus szerint az európai politika változásainak Magyarországon is nagy jelentősége van. Hozzátette: a szociáldemokrata gondolat él és fejlődik.

– Az SPD győzelme azt mutatja: a választók értékelik az emberközpontúságot – vélte a politikus, aki szerint Orbán Viktor és a Fidesz felett eljárt az idő. Továbbá Tóth Bertalan szerint az előválasztási sátrak előtt hömpölygő sorok is azt mutatják, hogy a világnak nincs szüksége „illiberális” politikusokra. 

A szocialista pártvezető véleménye, hogy az MSZP és a Párbeszéd szövetsége a jövő programját kínálja. – A világ és benne Európa ebbe az irányba tart, és erre a balra kanyarodó vonatra Magyarország is fel fog szállni – közölte Tóth.

Válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az államtitkára rögzítette: 

Magyarország mindig akkor járt jól, amikor a magyar emberek szabadon elmondhatták, hogy ki legyen a miniszterelnök. Miért külföldről várja, hogy beleszóljanak a magyar politikába? 

Hozzátette: – A baloldal minden külföldi kérést kiszolgálna, amennyiben hatalomra kerülne. Láthattuk, hogy amikor a baloldal kormányzott, akkor milliárdosokat juttatott hatalomba Magyarországon, miközben elvettek egy havi bért és egy havi nyugdíjat. Ez az a baloldali program, amit vissza akarnak hozni? –vonta kérdőre Tóth Bertalant az államtitkár.

– Tizenkét százalékos munkanélküliséget eredményezett a balliberális kormányok tevékenysége. Emellett az IMF-hitellel eladósították az országot, csődközeli helyzetbe juttatták az önkormányzatokat, devizahitelekbe kergették az embereket, a családoktól elvették a támogatásokat. Ezenfelül megemelték az áfát 2006-ban, valamint ingatlanadót vezettek be, kórházakat zártak be, de még sokáig lehetne folytatni a sort a négyes metróval vagy  az őszödi beszéddel 

– emlékeztetett Rétvári, hozzátéve: – Ebből nem kérünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.