Rétvári Bence: Amit a magyar baloldal állít, az nem igaz

Az államtitkár közölte: a baloldal állításával szemben hazánkban példaértékű a járványkezelés.

Magyar Nemzet
2021. 09. 20. 15:36
RTVRI Bence
Budapest, 2019. június 17. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 17-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem tudok elmenni Orbán Viktor erkölcsi és szellemi mélyrepülése mellett – kezdte napirend előtti felszólalását Tordai Bence (Párbeszéd). A baloldali politikus azt hangoztatta: „Európában a második legmagasabb halálozási arány hazánkban van.” – Orbán Viktor rendszere az egy százalék melletti kiállásról és a 99 százalék semmibevételéről szól – állította Karácsony Gergely pártjának képviselője, majd megjegyezte: ebből van elege az embereknek, ezért akarják a kormány leváltását. – Hiába akarják az ellenzéket megállítani, de a társadalom többségét nem fogják tudni leváltani – tette hozzá a politikus.

Rétvári Bence államtitkár a válaszában rávilágított, hogy 

az Egészségügyi Világszervezet (WHO) példaértékűnek nevezte a kormány oltási kampányát, és helyesnek tartja a járvány elleni intézkedések alkalmazását.

– Amit a magyar baloldal állít külföldön és belföldön, az nem igaz – jelentette ki az államtitkár, majd hozzátette: más európai országokban vonatokkal szállították és szállodákban kezelték a betegeket, mert nem volt elég hely a kórházakban. 

Hazánkban 2020-ban a tizenkettedik legalacsonyabb volt a többlethalálozási arány Európában. A V4-ek közül pedig a legalacsonyabbnak számított ez az adat

– jelezte Rétvári Bence, majd arról is beszélt, hogy közel négyezerrel több szolgálati jogviszonyban álló egészségügyi dolgozó van ma Magyarországon, mint 2020-ban. 

Nézze megn képviselő úr, hogy számos országban hogyan próbálják a politikai vitákat az oktatási intézményekbe áthelyezni

– mondta az államtitkár az LMBTQ-lobbiról, arra reflektálva, hogy Tordai Bence kamunépszavazásnak nevezte a gyermekvédelemről szóló népszavazási kezdeményezést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.