„Többet költünk a rászorulókra, mint 2010 előtt”

Rétvári Bence államtitkár adatokkal cáfolta meg Ungár Péter állításait a szociális ellátásról.

Magyar Nemzet
2021. 09. 20. 15:42
RTVRI Bence
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Azok az emberek, akik állami munkát végeznek, rettenetesen rosszul keresnek – állította napirend előtti felszólalásában Ungár Péter (LMP). A baloldali képviselő szerint az állami idősgondozás lényegében megszűnt. – Egy gyermekvédelmi dolgozó például tizenhat év munkaviszonnyal 188 ezer forint nettót keres – vélekedett a politikus, aki szerint egy kezdő pedagógus nem keres többet 185 ezer forint nettónál. – A fizika- és kémiatanárok kihalt állatoknak számítanak – hangoztatta, majd arról is beszélt, hogy a szociális dolgozók kimaradtak az egyszeri 500 ezer forintos extra juttatásból. – Karácsony Gergely kormányában a közalkalmazottakat végre megbecsüljük majd – zárta felszólalását a politikus.

Rétvári Bence államtitkár ismertette, hogy 

míg a házi segítségnyújtásban részesülők száma 2010-ben 75 ezer fő volt, addig mára 97 ezer, és többen is segítenek a gondozásban, akiknek a fizetése a 2010 előtti 150 ezer forintról 350 ezer forintra nőtt.

– A baloldal a kormányzása idején 710 ezer forintot költött fejenként a segítségre szoruló idős emberekre, most ez az összeg több mint egymillió forint – jelezte az államtitkár, hozzátéve: 2010-ben a súlyos anyagi nélkülözésben élők száma 2,24 millió volt, most 764 ezer körül van a számuk. 

Nem lenne jó, ha ezt a tendenciát megfordítanák

– jegyezte meg az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.