időjárás -2°C Natália 2021. December 9.
logo

Békemenet és Orbán Viktor ünnepi beszéde – élőben a HírTV műsorán

Forrás: HírTV.hu
2021.10.23. 10:32 2021.10.23. 14:14
Békemenet és Orbán Viktor ünnepi beszéde – élőben a HírTV műsorán

Nyolc kamerával és drónnal ad élő közvetítést a HírTV a békemenetről. A stúdióban Gajdics Ottó és Mráz Ágoston Sámuel elemez, a helyszínről pedig Déri Stefit és a Célpont riporterét, Gáll Csongort kapcsolja a csatorna – olvasható a HírTV.hu oldalán.

A közvetítés a HírTV-n 13 óra 30 perctől, a csatorna Facebook-oldalán pedig 13 órától kezdődik. Természetesen Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét is élőben közvetítik – derül ki a cikkből, amelyben videókat is talál.

Vidékről is sokan érkeznek a békemenetre

A 15 évvel ezelőtti rendőri erőszak áldozataira és az ’56-os hősökre is emlékeznek a békemenet résztvevői. Az október 23-i rendezvényre vidékről is rendkívül sokan érkeznek. A legtöbben azért vesznek részt a békés demonstráción, hogy a hazai ellenzéknek és Brüsszelnek is megmutassák:

támogatják Magyarország jelenlegi kormányát.

Székelyföldi magyarok százai érkeznek

Erdély több településéről érkeznek megemlékezők a békemenetre. A folyamatosan romló romániai járványhelyzet miatt a beutazás védettségi igazolványhoz kötött. Az autóbusszal utazó csoportok esetében pedig több indulási ponton is gyorstesztet végeznek az indulókon. A beutazó magyarok között többen is vannak, akik az összes eddigi békemeneten részt vettek. Makfalva polgármestere elmondta: nagyon fontos, hogy jelenlétükkel is megmutassák: a székelység kiáll a magyar kormány mellett – írják.

Kárpátalja is képviselteti magát

Az eddigi békemenetekre rendszeresen utaztak Kárpátaljáról is, akik külhoni magyarokként fontosnak tartották, hogy kiálljanak Magyarország nemzeti kormánya mellett. Nincs ez máshogy idén sem. Csapon, a kis kárpátaljai határvárosban már hajnali négy órakor félszázan várták a busz indulását. A csoport az ungvári járás magyarlakta településeit fogja képviselni a békemeneten.

Az eredeti cikk és a videók IDE kattintva érhető el. Az október 23-i Békemenetet a Magyar Nemzet online felületén IDE kattintva lehet követni.

Borítókép: A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) békemenetének résztvevői a Margit hídon 2018. március 15-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

OKTÓBER 23.

Soha nem látott 1956-os fényképeket tett közzé egy szerzetesrend

A dosszié összes cikke