Csak az elmúlt órákban mintegy kétszáz illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök

Összesen 191 határsértőt tartóztattak fel, és 111 főt megakadályoztak, hogy hazánk területére illegálisan belépjen.

Forrás: POLICE.HU2021. 10. 25. 8:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határsértőket tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

A rendőrök 16 illegális határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. október 24-én 21 óra 20 perckor 16 fő illegális migránst tartóztattak fel Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el – írja a Police.hu.

Illegális migráns csoportok Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három csoportban 60 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

A Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel együttműködve 2021. október 24-én 22 óra 50 perckor egy csoportban 19 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Szőreg külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. október 25-én 1 óra 35 perckor és 4 óra 15 perckor, további két csoportban 41 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Ásotthalom külterületein. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök minden esetben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el – írja a Police.hu.

Határsértők Bács-kiskun megyében

Az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. október 24-én 21 óra 10 perckor 15 külföldit tartóztattak fel Nagybaracska közigazgatási területén. Az illegális migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Borítókép: Police.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.