Dömötör Csaba: A Jobbik az előválasztás vesztese

Az államtitkár emlékeztetett, hogy a párt politikusai közös plakátokon szerepeltek a posztkommunista és szélsőséges liberális jelöltekkel.

Magyar Nemzet
2021. 10. 18. 15:58
DMTR Csaba
Budapest, 2019. július 1. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára interpellációra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. július 1-jén. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab Péter a parlamentben hétfőn elmondott napirend előtti felszólalásában arról beszélt, azért tartottak előválasztást, hogy meglegyen, ki győzi le jövőre a Fideszt. Ezután a Jobbik elnöke közölte, hogy a baloldalon nincs helye a fanyalgásnak és a széthúzásnak, ezért a győztest teljes mellszélességgel támogatják, és ezt kéri a szavazóktól is.

A politikus szerint a jövő Magyarországa olyan lesz, mint a baloldali összefogás, amit egységesnek nevezett.

– Mi gondolkodó magyarok vagyunk, akik néha vitáznak, de kiegyeznek, és képesek kimondani a közös nemzeti minimumokat – tette hozzá.

Jakab szerint a legfontosabb, hogy a kormányváltás után lesz elszámoltatás, amivel harminc éve tartozik a politika az embereknek, ezért hatalomra kerülve román mintára felállítják a korrupcióellenes ügyészséget, majd Polt Péter legfőbb ügyészt börtönnel fenyegette meg.

– A baloldal új miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter elmélkedett arról, hogy a lámpavast mire lehetne használni, a Jobbik rendezvényén vittek földre fojtófogással valakit, békéről talán ne ők beszéljenek

– emlékeztetett Dömötör Csaba.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában a Jobbikot és Jakab Pétert az előválasztás vesztesének nevezte, mert feladták egykori nemzeti pártjukat és a baloldali politikusok lába elé tették a Jobbikot, ám kiszavazták őket az előválasztáson.

Emellett Dömötör Csaba felidézte, hogy a Jobbik létrehozásakor a párt alapszabálya szerint elsődleges feladat volt a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a hatalomból. 

– Most azonban már közös plakátokon tündökölnek a posztkommunista jelöltekkel, és aláírtak a szélsőséges liberálisoknak 

– emelte ki a kormánypárti politikus.

Borítókép: Kovács Attila/MTI

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.