időjárás -3°C Andor, András 2021. November 30.
logo

Dömötör Csaba: Az emberek nem kérnek Jakab Péter provokációiból

Magyar Nemzet
2021.10.04. 13:05 2021.10.04. 13:37
Dömötör Csaba: Az emberek nem kérnek Jakab Péter provokációiból

– Szeretném azoknak a polgároknak megköszönni a munkáját, akik részt vettek az előválasztáson – mondta Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn a parlamentben tett napirend előtti felszólalásában. Ezután a baloldali politikus azzal folytatta, hogy szerinte ő nem a baloldal embere, és közölte, hogy már akkor konzervatív nézeteket vallott, amikor Orbán Viktor Soros-ösztöndíjjal tanult Oxfordban.

Továbbá Brenner úgy vélte, hogy a Jobbik az egyetlen keresztény-konzervatív párt Magyarországon, és azért vettek részt az előválasztáson, hogy lebontsák az Orbán-rendszert, azt állítva, hogy a kormánypártok kivezetnék hazánkat az Európai Unióból.

Emellett a politikus arról is szólt, hogy a legnagyobb áldozatot a Jobbik hozta az előválasztáson, mivel a kisebb településekre nem jutottak el az urnák, így szerinte sok Jobbik-szimpatizáns nem tudott részt venni az előválasztáson, de ők jövő tavasszal támogathatják majd a pártot.

– A Jobbik lesz az egyik legnagyobb frakció a következő parlamentben – fejezte ki reményét Brenner Koloman. A képviselő szerint a pártja úgy kíván majd részt venni a nemzeti egységkormányban, hogy az az elveiknek és céljaiknak megfeleljen.

– Hol van Jakab Péter? – tette fel a kérdést Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a felszólalásában, hozzátéve:

azoknak volt igazuk, akik szerint Jakabnak nem lesz bátorsága a parlamentben magyarázkodni az elmúlt napok kudarcáról. 

– Elmondhatjuk, hogy a Jobbik elnökét a negyedik helyre száműzték a baloldalon. Hiába a provokációk, szűkebb hazájában, Miskolcon sem tudott nyerni – rögzítette a kormánypárti politikus. Dömötör véleménye, hogy mindez rávilágít arra, hogy hiába hivatkozik Jakab Péter a népre, a melósokra, mert 

ők köszönik szépen, nem kérnek belőle, még a baloldalon sem. 

– Nem a véletlen igazította a történéseket, mivel Jakab Péter célja az volt, hogy néhány parlamenti helyért egy nemzeti pártot átadjon a baloldalnak – húzta alá az államtitkár, kiemelve, hogy akiknek számít az ország függetlensége és Magyarország erősödése, az a kormánypártokra most is, és ezután is számíthat.

– A fojtófogás, a tetűcsúszdázás vagy az európai uniós zászló égetése mennyire felelnek meg a konzervatív értékrendnek? 

– tette fel beszéde végén a kérdést Dömötör Csaba, ezzel utalva több botrányos incidensre is, ami a Jobbikoz köthető.

Borítókép: MTI/Kovács Attila

 

Vita az országgyűlésben

„Ha a baloldal kormányon lenne, eladnák a Parlamentet is"

A dosszié összes cikke