időjárás 23°C Ulrik 2022. július 4.
logo
A migránsok folyamatosan heves támadásokat intéznek a határvédők ellen

Golyóálló mellényben és sisakban védik a zöldhatárt katonáink és rendőreink

Szemán László János
2021.10.29. 15:08 2021.10.29. 15:52
Golyóálló mellényben és sisakban védik a zöldhatárt katonáink és rendőreink

Azonnali hatállyal elrendelték a szerb–magyar határszakaszt védő katonák számára, hogy szolgálat közben használják a védőfelszereléseket. A járőrözőknek kötelező golyóálló mellényt, pajzsot és védősisakot viselni.

A Magyar Honvédség Parancsnoksága döntésének értelmében minden határon szolgáló katona számára kötelező az egyéni védőfelszerelés viselése

– jelentette be ma Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a Hercegszántón tartott sajtótájékoztatóján.

Fotó: Honvédelem.hu

Az illegális határátlépők, migránsok tevékenysége egyre szervezettebb, agresszívebb; katonáinkat, rendőreinket támadások is érték. Tavaly ilyenkor 27 000 embert kellett megakadályozni abban, hogy illegálisan bejusson hazánk területére, idén ez a szám már 92 000 

– hangsúlyozta a politikus.

– Az egyre növekvő migráció kulturális, szociális és komoly biztonsági kockázatot jelent nemcsak az országra, hanem egész Európára nézve is. Álláspontunk szerint a terrorizmust és a pandémiát mindenféleképpen a határokon kívül kell tartanunk 

– rögzítette Németh Szilárd, aki szerint a migrációs nyomás erősödéséért részben a megváltozott afganisztáni helyzet a felelős. Hozzátette: – Az illegális migránsok csoportosan követik el a határsértéseket, megtámadják a határvédő berendezéseket, műszaki eszközöket, autókat, és most már a határőrizetben részt vevő rendőröket, honvédeket is.

Fotó: Honvédelem.hu

Németh Szilárd leszögezte, hogy a katonák és a rendőrök mindenképpen megvédik az országhatárokat, és a műszaki határzárral együtt szavatolják az állampolgárok biztonságát.

Nincs olyan nap és napszak, hogy ne érné fizikai támadás a magyar határvédő erőket. A műszaki határzárat létrák segítségével leküzdeni akaró migránsokra az elektronikus riasztórendszer figyelmeztet, és a legközelebbi járőrautók azonnal  a helyszínre hajtanak. A migránsok ezt meglátva általában visszavonulnak szerb területre, és a kerítés mellé készített kövekkel és betondarabokkal, fahusángokkal megdobálják a határrendészeket, a katonákat, valamint megrongálják a járőrautókat.

Fotó: Police.hu

A személyi állomány védelmét az is indokolja, hogy egyes hírek szerint az egymással is háborúban álló embercsempészbandáknak, akik öt részre osztották fel egymás között a szerb–magyar határ szerb oldalát, már lőfegyverük is van. Igaz, azokat egyelőre az egymás közötti véres leszámolások és területszerző harcok idején használják.

Folyamatosan és egyre erőszakosabban támadják a szerb–magyar határt védő határrendészeinket és katonáinkat

– írta korábban lapunk Boross Zoltán ezredesre, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály vezetőjére hivatkozva. Az illegális migrációt érintő bűnözés, valamint az embercsempészet ellen fellépő osztályt is vezető főtiszt azt is elmondta a Magyar Nemzetnek, a határrendészeknek elrendelték, hogy 

a műszaki határzárat megsérteni akaró migránsok feltartóztatását a járőrautókban eddig is elhelyezett védőfelszerelések – golyóálló mellény, védősisak, védőpajzs – használatával végezzék.

Borítókép: Honvédelem.hu 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.