Hatvanöt évvel ezelőtt a küzdelem tétje a szabadság volt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán emlékezett meg október 23-ról.

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter2021. 10. 23. 12:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter a közösségi oldalán emlékezett meg október 23-ról.

Hatvanöt évvel ezelőtt a magyarok hősként szálltak szembe a kommunista diktatúra elképesztő túlerejével. A küzdelem tétje a szabadság volt. Mi, magyarok akkor is a szabad világhoz akartunk tartozni

– írta a külgazdasági és külügyminiszter.

– Hatvanöt évvel ezelőtt azonban ez a szabad világ cserben hagyott minket. Hiába harsogta a sajtószabadság ikonja, a Szabad Európa Rádió a magyar médiatörténet talán legsúlyosabb fake news-át, hogy mindjárt itt a segítség, ma már tudjuk a fájdalmas igazságot: senki nem jött segíteni, cserben hagytak minket… – emelte ki.

– Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok húztak szerelést távoli tájakon, de akárhol is versenyeztek, büszkék maradtak magyarságukra. 

Góljaik, győzelmeik pillanatnyi felüdülést és reményt adtak az itthoniaknak

– emlékeztetett a miniszter.

A borítókép forrása a Nemzeti Sport

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.