Kásler: Stratégiai megállapodást írtunk alá a postával

A kormánnyal kötött megállapodásnak köszönhetően a posta újabb munkahelyeket létesít a megváltozott munkaképességű munkavállalók számára.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 10. 14. 19:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Stratégiai partnerségi megállapodást írtunk ma alá a Magyar Posta Zrt.-vel az Emberi Erőforrások Minisztériumában” – jelentette be közösségi oldalán az emberi erőforrások minisztere. 

Kásler Miklós kiemelte:

a kormány célja, hogy minden magyar ember, aki dolgozni szeretne, az lehetőségeihez mérten munkajövedelemből tartsa el magát és családját. Ezt segítették az elmúlt években a megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő személyek foglalkoztatási szintjének növelését ösztönző támogatások is. 

Tájékoztatása szerint az intézkedéseknek köszönhetően a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási rátája 2010 óta 18 százalékról 44 százalékra nőtt, amelynek köszönhetően

 ma mintegy 160 ezer fogyatékkal élő személy dolgozik Magyarországon.

 „A Magyar Posta kötelékében” – folytatta – „ma jelenleg közel 200 megváltozott munkaképességű honfitársunk foglalkoztatására van lehetőség. Ezért a megállapodás célja, hogy további új munkahelyeket teremtsünk az arra rászorultak számára, valamint olyan új protokollt és egyéni munkabiztonsági környezetet alakítsunk ki, ami elősegíti a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatását” – húzta alá. 

Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere

Forrás: Facebook/Kásler Miklós

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.