Rétvári Bence: A baloldal behódolt Gyurcsány Ferencnek

Az államtitkár arra kérte az LMP-s politikust, hogy ne sértse azokat, akik aláírták a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petíciót.

Magyar Nemzet
2021. 10. 18. 14:50
RTVRI Bence
Budapest, 2019. június 17. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 17-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap véget ért az előválasztás, fiatalok ezrei álltak sorba, hogy kifejezzék véleményüket a Fidesz politikájáról – mondta hétfőn napirend előtti felszólalásában Keresztes László Lóránt a parlamentben. A baloldali politikus szerint ez az aktivitás reményt ad, hogy végre változás lesz. 

Keresztes László Lóránt szerint hazugság, hogy a múlt akar visszatérni, és gratulált Márki-Zay Péternek és Karácsony Gergelynek.

Rétvári Bence államtitkár elmondta, miért a múlt visszatérése az, hogy Gyurcsány Ferencnek kampányol a baloldal. Felidézte: rendkívüli módon szereti a hatalmat, gyors karriert futott be a KISZ-szel, 2004-ben miniszterként megpuccsolta Medgyessy Péter akkori miniszterelnököt, valamint átmentette magát a rendszerváltáskor és 2009-ben is. 

Amikor az LMP vagy a Jobbik megalakult, akkor Gyurcsány-mentes ellenzékként jöttek létre: korábban azt mondták, hogy ki is tiltanák Gyurcsány Ferencet Miskolcról, most meg előszeretettel meghívják a borsodi városba, hogy együtt kampányoljanak

– fogalmazott az államtitkár, hozzátéve: a baloldal behódolt Gyurcsány Ferencnek. – Az egész Gyurcsány-show arra volt jó, hogy a baloldal megsegítse a politikai pályafutását, miközben egymást fenyegetik SMS-ekkel – hangsúlyozta az államtitkár, majd jelezte: a baloldali pártok azért dolgoztak, hogy felkéredzkedjenek Gyurcsány listájára. 

Azokat az embereket pedig ne sértse, akik aláírták a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petíciót

– tette hozzá.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.