„2010-ben a csőd széléről rántottuk vissza az országot"

Orbán Balázs államtitkár a parlamentben elmondta, hogy a versenyképességi fordulat garanciája a Fidesz–KDNP.

2021. 11. 09. 9:41
ORBÁN Balázs
Budapest, 2019. június 3. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 3-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mellár Tamás, a Párbeszéd országgyűlési képviselője az Magyar Nemzeti Bank versenyképességi jelentésével foglalkozva kezdte a parlamentben elmondott napirend előtti felszólalását. A dokumentum alapján a balliberális politikus úgy vélte, hogy a kutatásfejlesztés és a termelékenység kapcsán nagy a lemaradása Magyarországnak és nem sikerült előrelépést tennie.

Továbbá Mellár arról beszélt, hogy szerinte felesleges projektekre – mint a Budapest–Belgrád vasútvonal vagy a Fudan Egyetem-projekt – szórja a pénzt a kormány. Ezután a képviselő a kormány munkáját, elsődlegesen az egészségügyi és oktatási lépéseket támadta. – Ha versenyképes gazdaságot akarunk teremteni, akkor meg kell szabadulni a Fidesz-kormánytól és a hozzá kapcsolódó vállalkozóktól – vélte a balliberális politikus.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a válaszában elmondta, hogy a versenyképességi fordulat és Magyarország gazdasági helyzetének a megítéléséhez a 2010 előtti időszakot is figyelembe kell venni. Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy  2008-as gazdasági válság előtt gazdasági fellendülés volt a világban, ám ebből Magyarország nem részesült a szocialista-liberális kormányok munkája miatt.

– 2010-ben a csőd széléről rántottuk vissza az országot 

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus, aki emlékeztetett, hogy a kormányváltás után jelentős reálbér emelkedés következett be és csökkent a munkanélküliség.

Magyarországot sikerült óstabil gazdasági pályára állítani – húzta alá Orbán Balázs. Az államtitkár kiemelte, hogy a korábbi szocialista kormányok gyakorlatával ellentétben nem vontak el forrásokat a válság alatt a humán tőkéből.

– A versenyképességi fordulat garanciája a Fidesz–KDNP és az, hogy ne térjen vissza a baloldali kormányzás Magyarországra

– húzta alá az államtitkár.

Borítókép: Orbán Balázs (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.