Dömötör Csaba: A baloldal ne nézze zsákmánynak a fővárost

Az államtitkár elmondta, hogy a Városháza eladása körüli botrány megmutatja, hogy mire lehet számítani a baloldaltól.

Magyar Nemzet
2021. 11. 29. 13:49
DMTR Csaba
Budapest, 2021. november 8. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. november 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem tudok tartózkodni Kövér László bírálatától, aki azt a törekvést akarja megvalósítani, hogy Magyarországot egy pártállami diktatúrába sodorja – közölte Tordai Bence, az Országgyűlés előtt elmondott napirend előtti felszólalásában. 

Mint a párbeszédes politikus elmondta, szerinte Kövér László a hétvégén nyilvánosságra került beszédében arról beszélt, hogy az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt.

Továbbá Tordai úgy véli, hogy Kövér Lászlónak a demokráciához való viszonya az 1950-es éveket idézi. Ezután a balliberális képviselő arról is beszélt, hogy szerinte az orosz és a kínai titkosszolgálat emberei Magyarországról indulnak európai portyára. Végül a párbeszédes képviselő a kormány járványkezelését kritizálta, amit kudarcnak nevezett.

– Önnel ellentétben a házelnök személyesen is küzdött egy diktatúra ellen, és ha ezt nem tette volna, akkor most nem ülhetne egy demokratikusan megválasztott Országgyűlésben 

– válaszolta Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hangsúlyozta: Kövér László arról beszélt, hogy a politikai ellentétek szétfeszíthetik Magyarországot.

Ezután a kormánypárti politikus emlékeztetett, hogy Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak nevezte azokat, akik támogatják a rezsicsökkentést és ellenzik a migrációt.

– Ha ez lenne az európai stílus, amit sokszor emlegetnek, akkor mi nem kérünk ebből 

– húzta alá az államtitkár. Hozzátette: azt, hogy mire lehetne a baloldaltól számítani, megmutatja a Városháza eladását övező botrány.

Felszólalása végén pedig Dömötör azt kérte, hogy a baloldal ne nézze zsákmánynak a fővárost.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.