időjárás 21°C Csaba 2022. július 6.
logo
A miniszter emlékeztet, hogy a lengyelek az unió határait is védik

Varga Judit: Az uniónak támogatnia kell Lengyelországot

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.11.09. 18:43 2021.11.09. 18:49
Varga Judit: Az uniónak támogatnia kell Lengyelországot

Magyarország kiáll a lengyelek mellett, az uniót pedig felszólítja arra, hogy támogassa anyagilag a határzár kiépítését – fogalmazott közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

Az Európai Uniónak végre egységes közösségként kell támogatnia Lengyelországot, amelynek nemcsak saját, de az Európai Unió határait is védenie kell az illegális bevándorlás miatt – közölte az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán. Varga Judit bejegyzése szerint a napokban új fokozatra kapcsolt az Európát fenyegető migrációs nyomás, miután illegális bevándorlók egyre nagyobb csoportja próbál bejutni a kontinensre Lengyelországon át. „Elég volt a szavakból, technikai vitákra pedig nincs most idő” – hangoztatta.

Azt írta: „déjá vu érzésünk lehet”, hiszen 2015-ben épp olyan agresszívan, a határzár megrongálásával próbáltak migránsok tömegei átjutni Magyarországra, ahogyan most Lengyelországba. Magyarország akkor megálljt parancsolt az illegális bevándorlásnak, „noha mindenki bírált ezért bennünket és senki sem sietett a segítségünkre”. A miniszter úgy fogalmazott: „örömmel látjuk, hogy lengyel barátainkat már nem éri olyan kétfrontos támadás, mint minket. Kiállunk lengyel barátaink mellett, és felszólítjuk Brüsszelt a határzár kiépítésének fedezésére, amely, ha tetszik, ha nem: a leghatékonyabb eszköz schengeni határaink védelmére.”

Borítókép: Varga Judit szerint Magyarország kiáll a lengyelek mellett (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.