Varga Judit: Az uniónak támogatnia kell Lengyelországot

Magyarország kiáll a lengyelek mellett, az uniót pedig felszólítja arra, hogy támogassa anyagilag a határzár kiépítését – fogalmazott közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 09. 18:43
20210930 budapest varga judit miniszter sajtotajekoztatoja havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Uniónak végre egységes közösségként kell támogatnia Lengyelországot, amelynek nemcsak saját, de az Európai Unió határait is védenie kell az illegális bevándorlás miatt – közölte az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán. Varga Judit bejegyzése szerint a napokban új fokozatra kapcsolt az Európát fenyegető migrációs nyomás, miután illegális bevándorlók egyre nagyobb csoportja próbál bejutni a kontinensre Lengyelországon át. „Elég volt a szavakból, technikai vitákra pedig nincs most idő” – hangoztatta.

Azt írta: „déjá vu érzésünk lehet”, hiszen 2015-ben épp olyan agresszívan, a határzár megrongálásával próbáltak migránsok tömegei átjutni Magyarországra, ahogyan most Lengyelországba. Magyarország akkor megálljt parancsolt az illegális bevándorlásnak, „noha mindenki bírált ezért bennünket és senki sem sietett a segítségünkre”. A miniszter úgy fogalmazott: „örömmel látjuk, hogy lengyel barátainkat már nem éri olyan kétfrontos támadás, mint minket. Kiállunk lengyel barátaink mellett, és felszólítjuk Brüsszelt a határzár kiépítésének fedezésére, amely, ha tetszik, ha nem: a leghatékonyabb eszköz schengeni határaink védelmére.”

Borítókép: Varga Judit szerint Magyarország kiáll a lengyelek mellett (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.