„Csak az oltás jelent segítséget"

Orbán Viktor elmondta, hogy a járvány elleni küzdelemben Magyarországnak semmi szégyenkeznivalója nincsen.

Magyar Nemzet
2021. 12. 06. 14:19
ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt
Budapest, 2021. oktber 25. Orbán Viktor miniszterelnk azonnali krdsre vlaszol az Orszggyls plenris lsn 2021. oktber 25-n. Mellette Semjn Zsolt miniszterelnk-helyettes (b). MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Itt vagyunk a negyedik hullám sűrűjében, hazánk pedig szégyenkezik, hogy lakosságarányosan Magyarországon halnak meg a legtöbben – közölte Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője az azonnali kérdések órájában. 

A szocialista politikus szerint mindenkit sokkolt, hogy az országos kórházi főigazgatóság ötmilliárd forintos értékben semmisített meg PCR-teszteket, pedig – mint mondta – vannak olyan szituációk, amikor kötelezően előírják a PCR-teszt meglétét.

– A PCR-teszt semmin nem nem segít, mivel csak az oltás jelent segítséget – válaszolta Orbán Viktor.

Továbbá a miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy vegyék fel az oltásokat, kiváltképp a harmadik vakcinát. 

– Amikor több milliós tételekkel dolgozunk, mindig előfordul, hogy vannak tételek, amik kifutnak, és meg kell semmisíteni őket – tette hozzá a kormányfő, majd elmondta, hogy Magyarországon van elég vakcina, lélegeztetőgép és teszt is.

Ezután Harangozó arról beszélt, hogy ő is az oltást tartja a megoldásnak, majd az osztrák járványügyi intézkedésekkel példálózott, és elmondta, hogy ingyen oda kell adni a teszteket annak, aki kéri.

– Szerintem ön tudja, hogy valótlanságot állít, és az egészségügyi miniszterünk is elmondta, hogy Magyarországnak semmi szégyenkeznivalója nincsen – húzta alá a miniszterelnök.

Ezután Orbán Viktor védelmébe vette az egészségügyi dolgozókat, akik kiválóan végzik a munkájukat.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.