időjárás -1°C Timót 2022. January 24.
logo

Elektronikusan kaptak felhívást azok, akik még nem vették fel a harmadik oltást

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.12.08. 10:54 2021.12.08. 12:32
Elektronikusan kaptak felhívást azok, akik még nem vették fel a harmadik oltást

– Az elmúlt napokban e-mailen kaptak felhívást azok a magyar állampolgárok, akik korábban már kaptak két oltást, de még nem vették fel a harmadik, megerősítő oltást. Az elektronikus leveleket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő kézbesítette az érintetteknek – tájékoztatta a közvéleményt Dömötör Csaba.

– A korábban kapott védőoltások hatása néhány hónap elteltével gyengül – erre hívják fel a figyelmet abban a levélben, amit ma reggel kaptak meg azok a magyar állampolgárok, akik már két (vagy egyadagos vakcina esetén egy) oltást felvettek korábban. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta, arra kérik az érintetteket, hogy saját maguk és családtagjaik védelme érdekében igényeljék a megerősítő oltást, amennyiben ezt még nem tették meg. A megerősítő oltás újból magas szintre emeli a védettséget.

A politikus jelezte, hogy a harmadik oltás felvételére többféle lehetőség is van, és az oltási akció keretében december 12-ig előzetes időpontfoglalás nélkül is fel lehet venni az oltást a kórházi oltópontok valamelyikén. – Természetesen az EESZT oldalán emellett továbbra is lehet előzetesen időpontot foglalni – tette hozzá.

Dömötör Csaba felhívta a figyelmet, hogy az oltási akciónak is köszönhetően folyamatosan növekszik azok száma, akik már megkapták a megerősítő oltást, eddig több mint 2,7 millióan éltek a lehetőséggel.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Kovács Attila)