Elektronikusan kaptak felhívást azok, akik még nem vették fel a harmadik oltást

Arra kérik az érintetteket, hogy saját maguk és családtagjaik védelme érdekében igényeljék a megerősítő oltást.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 12. 08. 10:54
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2021. november 15. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 15-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt napokban e-mailen kaptak felhívást azok a magyar állampolgárok, akik korábban már kaptak két oltást, de még nem vették fel a harmadik, megerősítő oltást. Az elektronikus leveleket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő kézbesítette az érintetteknek – tájékoztatta a közvéleményt Dömötör Csaba.

– A korábban kapott védőoltások hatása néhány hónap elteltével gyengül – erre hívják fel a figyelmet abban a levélben, amit ma reggel kaptak meg azok a magyar állampolgárok, akik már két (vagy egyadagos vakcina esetén egy) oltást felvettek korábban. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta, arra kérik az érintetteket, hogy saját maguk és családtagjaik védelme érdekében igényeljék a megerősítő oltást, amennyiben ezt még nem tették meg. A megerősítő oltás újból magas szintre emeli a védettséget.

A politikus jelezte, hogy a harmadik oltás felvételére többféle lehetőség is van, és az oltási akció keretében december 12-ig előzetes időpontfoglalás nélkül is fel lehet venni az oltást a kórházi oltópontok valamelyikén. – Természetesen az EESZT oldalán emellett továbbra is lehet előzetesen időpontot foglalni – tette hozzá.

Dömötör Csaba felhívta a figyelmet, hogy az oltási akciónak is köszönhetően folyamatosan növekszik azok száma, akik már megkapták a megerősítő oltást, eddig több mint 2,7 millióan éltek a lehetőséggel.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.