Menczer Tamás: Sikeres volt a magyar gazdaság újraindítása

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerint Magyarország vonzó célpontnak számít.

Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya2021. 12. 18. 14:53
MENCZER Tams
Budapest, 2019. szeptember 18. Menczer Tams tjkoztatsrt s Magyarorszg nemzetkzi megtlsrt felels llamtitkr sajttjkoztatt tart a Klgazdasgi s Klgyminisztriumban 2019. szeptember 18-n. A Klgazdasgi s Klgyminisztrium a Keresztny jsgrk Nemzetkzi Konferencija fszervezjeknt 5 milli forintot adomnyoz a Magyar komenikus Seglyszervezetnek az iraki veszlyeztetett helyzetben lv keresztny kzssgek tmogatsra. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali kormányok 2010 előtt államcsődbe vitték az országot, a munkanélküliség pedig 11,5-12 százalékos volt, tehát rengeteg családnak nem volt bevétele, jövedelme. Ezzel szemben az Orbán-kormány a beruházások ösztönzésével munkahelyeket teremtett és a munkahelyeket a koronavírus alatt is megvédte vagy ahol nem sikerült megvédenie, ott újakat hozott létre.

A gazdaság újraindítása sikeres volt, ennek köszönhető, hogy ma Magyaroszágon 4,7 millió ember dolgozik. Ez történelmi rekord, majdnem egymillióval többen dolgoznak most, mint ahányan dolgoztak 2010-ben 

– emelte ki Menczer Tamás. 

– A beruházásokért világszinten óriási verseny zajlik, de Magyarország vonzó célpontnak számít 

– szögezte le a magyar kormány hivatalos közösségi oldalára feltöltött videóban a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. 

Menczer Tamás elmondta, 

ez az alacsony adóknak, a politikai stabilitásnak és a szorgalmas, tehetséges magyar munkavállalóknak köszönhető.

A tavalyi esztendőben a koronavírus ellenére a Külügyminisztérium beruházásokat segítő programjainak köszönhetően 280 ezer munkahelyet sikerült megőrizni, illetve létrehozni, 

az idei évben pedig már 58 pozitív döntés született beruházásokról, amik több mint kilencezer új munkahelyet teremtenek majd.

Magyarország előre megy, nem hátra – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. 

A teljes videó Magyarország kormánya Facebook-oldalán tekinthető meg:

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.