Orbán: Nem lehetett számítani a baloldalra

A miniszterelnök a parlamentben elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók hősies munkát végeznek.

Magyar Nemzet
2021. 12. 06. 14:46
ORBÁN Viktor
Budapest, 2021. szeptember 24. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a visegrádi és a délkelet-európai országok házelnökeinek konferenciáján az Országházban 2021. szeptember 24-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a felszólalásában arról beszélt, hogy szerinte Magyarország ezekben a hetekben világelső a covid okozta halálozásban, a második oltást tekintve sereghajtó az EU-ban, miközben teszteket semmisítenek meg. Továbbá arról is beszélt a balliberális képviselő, hogy Magyarország ellen kötelezettségszegési eljárás van a légszennyezettséghez kapcsolódó adatok miatt, és elismételte azt a baloldali véleményt, miszerint nincs járványkezelés, a kormány pedig szétverte az egészségügyet.

– A számok, amiket mond, nem felelnek meg a valóságnak. Az egészségügy nincs szétverve, orvosok, ápolók és betegellátók hősies munkát végeznek – rögzítette válaszában Orbán Viktor. Hozzátette: egyetlen esetben sem számíthatott a kormány és az egészségügy arra, hogy a baloldal segítsen az erőfeszítésekben.

– A szakdolgozók bére ebben a ciklusban 72 százalékkal nőtt, míg amikor maguk kormányoztak, elvettek tőlük egyhavi bért – emlékeztetett a miniszterelnök.

Ezután Orbán Viktor gratulált Tordainak a budapesti Városháza eladásához, majd szép erőfeszítésnek nevezte a történteket.

– Ha önök kerülnének hatalomra, akkor még a parlamentet is eladnák – húzta alá a kormányfő.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.