Saját halottjának tekinti Kóbor Jánost az Emmi

Életének 78. évében elhunyt Kóbor János, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas muzsikus, énekes, zeneszerző, szövegíró előadó-művész, az Omega együttes alapítója – írta közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma2021. 12. 06. 15:46
KBOR Jnos
Budapest, 2021. december 6. letnek 79. vben meghalt Kbor Jnos Liszt Ferenc-djas rocknekes, a Kossuth-djas Omega egyttes alapt tagja - tudatta a zenekar a Facebook-oldaln 2021. december 6-n. A felvtel a megalakulsnak 55. vforduljt nnepl Omega egyttes budapesti koncertjn, 2017. december 28-n kszlt. MTI/Szigetvry Zsolt Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első zenekarát még középiskolai tanulmányai alatt alapította, később a Próféta nevű együttesben játszott. 

Az igazi áttörést számára az Omega zenekar hozta meg, melyet 1962-ben alapítottak Benkő Lászlóval. 

A magyar beat és rock úttörőjeként nem csupán Magyarországon, hanem nemzetközileg is sikerült maradandót alkotniuk, többek között a Scorpions is volt előzenekaruk Németországban. A zenekar életéről és sikereiről két film is készült, Ezek a fiatalok, valamint az Extázis héttől tízig címmel – írta közleményében az Emmi.

Kóbor János énekesként és hangmérnökként is részt vett az Omega életében, de dolgozott zenei rendezőként és producerként is. Pályafutása során számos alkalommal díjazták munkásságát, 1987-ben Liszt Ferenc-díjat, 2013-ban Kossuth-díjat kapott az Omega tagjaként.

Kóbor Jánost az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.

Borítókép: Kóbor János (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.