A ceglédi vasútvonalon továbbra is jelentős késésre kell számítani

Cegléd és Abony között várhatóan délutánig vagy akár estig is eltart a mintegy 200 méteren leszakadt felsővezeték helyreállítása.

Forrás: MTI2022. 01. 31. 7:29
null
Cegléd, 2012. december 11. Tûzoltók dolgoznak 2012. december 11-én Cegléd közelében egy Szegedre tartó Napfény InterCity vonat mellett, amely összeütközött egy veszélyes árunak minõsülõ izotópkapszulákat szállító kisteherautóval. A mérések szerint nukleáris sugárzástól nem kell tartani. Az autó a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre, a jármûben ketten súlyosan megsérültek, a vonaton senkinek nem esett baja, de a mozdony megrongálódott. MTI Fotó: Mészáros János Fotó: Mészáros János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár hétfő hajnalra a legtöbb vasúti vonalon elhárították a vasárnapi heves vihar okozta károkat (például helyreállították a leszakadt felsővezetékeket, eltávolították a kidőlt fákat), a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony vonalon továbbra is jelentős, 40–60 perces késéssel kell számolni – közölte a Mávinform az MTI-vel hétfőn reggel.

A tájékoztatás szerint Cegléd és Abony között várhatóan délutánig vagy akár estig is eltart a mintegy 200 méteren leszakadt felsővezeték helyreállítása az egyik vágány felett. Így csak egy vágányon haladhatnak a vonatok.

A torlódások és késések csökkentése érdekében a nyíregyházi, záhonyi és kör InterCity vonatok, valamint a sebesvonatok kerülő úton, a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon közlekednek, ezért Zugló, Kőbánya-alsó, Kőbánya-Kispest és Ferihegy megállóhelyeket nem érintik – közölte a Mávinform.

Azt is jelezték, hogy a Cegléd és Szolnok között közlekedő valamennyi vonat helyett ingavonat szállítja az utasokat.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Mészáros János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.