Az új esztendőben is tovább növekednek a családtámogatási összegek + videó

A kormány több mint egy évtizede dolgozik azért, hogy megerősítse a családokat – emlékeztetett Zsigó Róbert államtitkár.

Forrás: MTI, Facebook2022. 01. 04. 12:32
Tóth-Kovács Zsófia; Tóth Zsolt Tibor; Tóth Martin
Derecske, 2020. június 26. Tóth-Kovács Zsófia és kisfia, Martin és férje, Tóth Zsolt Tibor fecskelakásuk teraszán. A derecskei önkormányzat, a kisváros fiataljainak megtartására 10 berendezett és felszerelt fecskelakást alakított ki, ahova az Esély Derecskének pályázaton lehetett beköltözéshez jutni. A fiatalok két évig lakbér fizetése nélkül élhetnek átmeneti otthonukban. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarország családbarát ország” – jelentette ki a családokért felelős parlamenti államtitkár a kormány hivatalos közösségi oldalára kedden feltöltött videóban.

Zsigó Róbert azt mondta:

több mint egy évtizede dolgoznak azért, hogy megerősítsék a családokat. Ennek a munkának a részeként folyamatosan növelik a családtámogatások összegét.

A kormány 2010 óta 3,5-szeresére, 3500 milliárd forintra növelte a költségvetésben a családtámogatásokra fordítható összeget. A cél, hogy Magyarországon egyre könnyebb legyen családot alapítani, gyermeket vállalni, gyermeket nevelni – hangsúlyozta az államtitkár.

Január elsejétől 200 ezer forintra emelték a minimálbért – tette hozzá –, ennek következtében több családtámogatás összege is emelkedett. Januártól bruttó 280 ezer forintra emelkedett a gyed (gyermekgondozási díj) maximális összege, ez a 2010-es összeg 2,5-szerese.

Kitért arra is, hogy bevezették, és folyamatosan emelik a diplomás gyedet. Az alapképzésben részt vevő hallgatóknak ez bruttó 140 ezer forintot, a mesterképzésben részt vevőknek bruttó 182 ezer forintot jelent. Január elsejétől a minimálbér összegére, bruttó 200 ezer forintra emelte a kormány a gyermekek otthongondozási díjának, a gyodnak az összegét – mondta Zsigó Róbert.

Ezen intézkedésekből is látszik, hogy mi – a 2010 előtti baloldali kormányokkal ellentétben – a válság idején sem elveszünk a családoktól, hanem minden eszközünkkel támogatjuk őket. Mi továbbra is a családokért dolgozunk

– hangoztatta a Facebookra feltöltött felvételen a családokért felelős parlamenti államtitkár.

Borítókép: Minden magyar család számára biztosítottak a támogatások (Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.