időjárás 25°C Ivó, Milán 2022. május 19.
logo
Karácsony Gerely többször eltévesztette az aláírásgyűjtés határidejét

Elkésett a baloldal a népszavazással

MTI
Forrás: MTI
2022.01.23. 10:58 2022.01.23. 11:20
Elkésett a baloldal a népszavazással

– A vonatkozó jogorvoslati határidők miatt április 3-án nem lehetséges megtartani a baloldal által a Fudan Egyetem és az álláskeresési járadék ügyében kezdeményezett népszavazást – mondta a Nézőpont Intézet elemzője vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.

Erdélyi Rezső Krisztián hozzátette: e két ügyben már nem lehet az országgyűlési választásokkal egy időben népszavazást tartani, arról az időpontról már „lecsúszott” a baloldal. Elmondta: amióta Karácsony Gergely részéről a népszavazási kezdeményezés felvetődött, az ellenzék azon van, hogy minél hamarabb megszerezze az aláírásokat. Ugyanakkor Karácsony Gergely több alkalommal is ellentmondásba keveredett az aláírásgyűjtés határidejével kapcsolatban, legutóbb az ATV-ben zavarodott bele állításaiba. Erdélyi Rezső Krisztián felhívta a figyelmet arra, hogy az aláírásgyűjtéssel párhuzamosan elkezdődött az állami szervek, illetve a kormányzat folyamatos hibáztatása. Véleménye szerint ebből az látszik, az ellenzék elkönyvelte, hogy április 3-án nem tud népszavazást tartani és a hibáztatásokkal csak megtévesztik választóikat.

Borítókép: A baloldal a legutolsó pillanatban és épp csak minimális aláírást tudott összegyűjteni (Fotó: Szigetváry Zsolt)