Felhős, szeles idővel érkezik a hidegfront

Sok lesz felettünk a felhő, napközben néhány órás szűrt napsütés valószínű – kivétel a keleti vidékeken, ahol viszont zárt maradhat a felhőtakaró – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Forrás: MET.HU2022. 01. 27. 7:35
Miskolc, 2019. február 19. Szmog és köd Miskolcon 2019. február 19-én. Miskolcon folyamatosan romlik a levegõ minõsége, ezért elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arrafelé foltokban zúzmarás köd is előfordulhat, illetve hószállingózás, gyenge hóesés sem kizárt. A délnyugati tájak kivételével nagyobb területen kísérhetik élénk, erős lökések a fokozatosan délnyugatira forduló szelet. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de az északkeleti határ mentén ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. Késő este többnyire –5 és +4 fok közötti értékeket mérhetnek, a gyengébben felhős, kevésbé szeles vidékeken lesz a hidegebb.

Fotó: Met.hu

A hajnalban képződött köd a délelőtt folyamán várhatóan feloszlik és javulnak a látási viszonyok.

A csütörtök késő este érkező hidegfronthoz kapcsolódó csapadékban elsősorban Borsodban lehetséges átmeneti jelleggel gyenge ónos eső. Valamint az éjszakai órákban az Észak-Dunántúl magasabban fekvő területein már viharossá (60-70 km/h) fokozódhat a szél.

Borítókép: szmog és köd Miskolcon 2019. február 19-én. Miskolcon folyamatosan romlik a levegő minősége, ezért elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát (Fotó: MTI/Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.