Milliós jutalmat kapott Karácsonytól a Városháza-ügy kulcsszereplője

Alig két hónappal azután, hogy a Városháza-gate kapcsán írásbeli fegyelmit adott a főpolgármester Barts Balázsnak, a fővárosi vagyonkezelő vezetőjének, most év végi jutalomban részesítették. Az összeg egyelőre nem ismert, lapunk várja a főváros válaszait az ügyben.

Magyar Nemzet
2022. 01. 19. 5:45

Alig két hónappal azután, hogy a Városháza-gate kapcsán írásbeli fegyelmit adott a főpolgármester Barts Balázsnak, a fővárosi vagyonkezelő vezetőjének, most év végi jutalomban részesítették. Az összeg egyelőre nem ismert, lapunk várja a főváros válaszait az ügyben.

Év végi jutalmat kapott Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője – mondta a Városháza-gate-et vizsgáló fővárosi bizottság legutóbbi ülésén Karácsony Gergely. A főpolgármester hozzátette: minden cégvezető kapott jutalmat. 

Ha egy cégvezető nem alkalmas a jutalomra, akkor ki kell rúgni. Ha pedig bízunk benne, akkor ösztökélni kell arra, hogy jól vagy még jobban végezze a munkáját 

– fogalmazott.

Mindez annak fényében érdekes, hogy – mint arról beszámoltunk – Barts Balázs alig két hónappal ezelőtt írásbeli fegyelmit kapott a főpolgármestertől. A Városháza akkori közleménye szerint a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) vezérigazgatója súlyosan hibázott abban, „hogy az ingatlanpiaci befektető képviselői számára egyáltalán ismertette a korábbi döntés-előkészítő tanulmányának a Városháza értékesítésének lehetséges hosszú távú, 2030 utáni időre szóló alternatíváit is bemutató részét”. Ezt a hibát az sem menti – írták a közleményben –, ha a vezérigazgató célja ezzel az volt, hogy a hasznosítási lehetőségekről minél több információt szerezzen a befektetői szándékkal érkezőktől. 

Karácsony tavaly december közepi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Barts Balázst csőbe húzták, amikor hangfelvételt készítettek róla, de a főváros vagyonkezelőjének vezérigazgatója hibázott, amikor a Városháza eladásáról is beszélt, ezért fegyelmit kapott. 

A főpolgármester ugyanakkor kijelentette: Barts kiváló szakember, akinek korábbi érdemei miatt, és mivel soha semmilyen korrupciós vád nem érte azelőtt, jár még egy esély. A vizsgálóbizottság legutóbbi ülésén pedig ezzel kapcsolatban azt mondta Karácsony: Barts nem okozott anyagi kárt a városnak, neki viszont politikai kárt igen, de ezen túl tud lépni, mert a vezérigazgató profi módon irányítja a céget. A vezérigazgató által tavaly novemberben, a főpolgármesternek készített igazoló jelentésben azt közölte: 2021. május 5-én találkozott potenciális ügyfelekkel, akik az orosz Rahimkulov család képviselőjének mondták magukat. A találkozón Gansperger Gyula és Berki Zsolt is részt vett. Utóbbiról a vagyonkezelő vezérigazgatója azt írta, több alkalommal is közvetített befektetői érdeklődést a vagyonkezelőnek. 

Lapunk kérdésekkel fordult a Főpolgármester Hivatalhoz, azt tudakolva, mennyi jutalmat kapott Barts Balázs, a vagyonkezelő vezetője, így fizetik-e ki a jutalékát, amiről az Anonymus által a sajtóhoz eljuttatott hangfelvételeken lehet hallani, és nem tartják-e ellentmondásosnak, hogy egy olyan ember kapjon jutalmat az év végén, aki fegyelmit kapott. Válaszokat egyelőre nem kaptunk. 

Borítókép: Barts Balázs (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.