időjárás 18°C Orbán 2022. május 25.
logo

A migránsok nem találnak fogást a magyar rendőrökön

Forrás: Police.hu
2022.01.25. 07:13 2022.01.25. 09:50
A migránsok nem találnak fogást a magyar rendőrökön

A szolgálatot teljesítő rendőrök január 24-én összesen 103 határsértőt tartóztattak fel, és 165 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu.

  • Bács-Kiskun megyében a rendőrök nyolc esetben összesen 23 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Madaras, Solt és Tompa közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 11 esetben összesen 75 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szeged és Újszeged közigazgatási területén.
  • Győr-Moson-Sopron megyében egy esetben öt határsértőt tartóztattak fel Pereszteg közigazgatási területén.

A feltartóztatott migránsok ellenőrzésük során afgán, burkina fasói, grúz, indiai, pakisztáni, szír, szudáni, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt napon 14 esetben összesen 165 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében öt esetben 53 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében kilenc esetben 112 főt. Határátlépés miatt hat embert fogtak el, kettőt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Beregdarócnál, kettőt Hajdú-Bihar megyében, Bedőnél, míg kettőt Budapesten, közokirat-hamisítás miatt egy fővel szemben indult büntetőeljárás – áll a rendőrség hivatalos honlapján.

Borítókép: Migránsok Csongrád-Csanád megyében (Fotó: Police.hu)