A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A médiaszövetség tiltakozik Márki-Zay Péter fonyódi kijelentése ellen

A nemzetközi sajtó figyelmét is igyekszik felhívni a Magyar Nemzeti Médiaszövetség azzal a közleménnyel, amellyel Márki-Zay Péter Fonyódon elmondott kijelentésére reagál. Eszerint „a baloldali szövetségben külön-külön, de egyaránt képviselik a kommunistákat és a fasisztákat”.

Magyar Nemzet
2022. 02. 14. 11:52
KARÁCSONY Gergely; MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2021. október 8. Karácsony Gergely fõpolgármester (j) és Márki-Zay Péter, Hódmezõvásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke sajtótájékoztatót tart az Országház elõtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenybõl. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az elõválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal a kommunistákat és a fasisztákat is képviseli – ez derül ki abból a beszédből, amelyet a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter Fonyódon mondott el. A politikai kijelentésre reagálva Rákay Philip még a hétvégén úgy fogalmazott közzétéve a kijelentés hitelességét tanúsító videót is: „ez egészen egyszerűen elfogadhatatlan. Erre már tényleg nem létezik semmilyen mentség! Küldd tovább ezt a videót, ha szerinted sem lehet helye egy ilyen embernek a magyar közéletben”.

Az elhangzottakra a Magyar Nemzeti Médiaszövetség is reagált egy közleménnyel hétfő reggel. A szövetség a hazai és a nemzetközi sajtó figyelmét igyekszik felhívni arra, hogy ilyen politikai megnyilvánulás ma Magyarországon vállalhatatlan.

„A Magyar Nemzeti Médiaszövetség felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, hogy Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt fonyódi fórumán kijelentette: a baloldali szövetségben külön-külön, de egyaránt képviselik a kommunistákat és a fasisztákat” – olvasható a közleményben, amely így folytatódik: – „Felszólítjuk egyben a magyarországi helyzetre máskor oly fogékony nemzetközi sajtót, hogy foglalkozzanak a baloldali jelölt kijelentéseivel. 

Az MNMSZ megdöbbentőnek és visszataszítónak tartja, hogy harminc évvel a rendszerváltoztatás után és hetven évvel a második világháború befejezése után ma egy választásokon induló politika szövetség miniszterelnök-jelöltje képviselni kívánja az elnyomó, emberiesség-ellenes és oly sok szenvedést okozó fasiszta és kommunista eszméket. 

Felhívjuk a nemzetközi sajtót, különösen a DPA német hírügynökséget, a BBC-t és a Deutsche Welle német közszolgálati médiumot, hogy hitelesen és pontosan tájékoztassák közönségüket a baloldali miniszterelnök-jelölt kijelentéséről, hitelesebben és pontosabban, mint tette azt például a német hírügynökség Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjéről, amikor tényként kezeltek egy el sem hangzott állítást.”

Borítókép: a médiaszövetség szerint Márki-Zay Péter kijelentésének nincs helye a mai magyar közéletben (Fotó: Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.