Borbély Lénárd: Karácsony egyetlen saját beruházást sem tud felmutatni a ciklus első feléből

Az elmúlt két és fél év másról sem szólt, mint kommunikációs városvezetésről, olyan érzése van az embernek, hogy a főpolgármester a Facebookon éli az életét és ott teljesedik ki – jelentette ki Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere a napirend előtti felszólalásában a Fidesz–KDNP frakció nevében a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

2022. 02. 23. 12:50
null
Budapest, 2022. január 26. A Fõvárosi Közgyûlés rendes ülése a Városháza Dísztermében 2022. január 26-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borbély Lénárd, Csepel kormánypárti polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésének az elején hosszasan sorolta a baloldali városvezetés az elmúlt két és fél év során el nem végzett kötelességét. Borbély szerint a Karácsony Gergely vezette baloldali szivárványkoalíciótól kommunikációs trükkökön kívül semmilyen előrelépést, fejlődést nem látni Budapesten.

Az elmúlt két és fél év másról sem szólt, mint kommunikációs városvezetésről, olyan érzése van az embernek, hogy a főpolgármester a Facebookon éli az életét és ott teljesedik ki. Gyakorlatilag semmilyen önálló fejlesztés nem indult meg, amit ez a többség és a főpolgármester sajátjának tudhat. Amely fejlesztések folyamatban vannak, az a korábbi városvezetés által elindított projektek. Minden olyan fejlesztés, ami valóságban zajlik Budapesten leginkább Magyarország kormányának köszönhető

– összegezte Karácsony Gergely ciklusának első felét a csepeli polgármester.

Borbély megjegyezte: Karácsony Gergely kommunikációjából úgy tűnik, mintha minden rendben lenne Budapesten, nem lennének dugók és minden fejlesztés folyamatosan gond nélkül zajlana.

Mindeközben pedig a politikai munkatársak fizetését megemelik, a cégvezetők pedig prémiumot kapnak. Annak ellenére, hogy öntől folyamatosan csak azt halljuk, hogy nincs pénz és ki van a főváros véreztetve

– mondta Karácsony Gergelynek a kerületi polgármester, aki arra is felhívta a főpolgármester figyelmét, hogy a polgármesterek össze tudják hasonlítani a fővárosi költségvetést, illetve a saját kerületük költségvetését is.

– Azt mondhatom, hogy Csepelen az elmúlt két és fél évben számtalan – nemcsak kormányzati, hanem saját – beruházás elindult. Azt is jól látjuk, hogy az iparűzési adó a tavalyi évben túlteljesítette a várakozást, 2022-re még több bevétel várható – reagált a kormányzati kivéreztetés vádjára Borbély.

Csepel polgármestere amellett sem ment el szó nélkül, hogy a napokban a főpolgármester egy nemzetközi konferencián vett részt, amellyel kisebb kommunikációs zűrzavart okozott.

– Azt is hallottuk, hogy itt annyira rendben mennek a dolgok, hogy saját villamos gyártásába is bele fog kezdeni a főváros. Mindezt annak a fényében, hogy az ön elmondása szerint a fővárosnak nincs pénze. Nyilván ez az elszólása sok mindenből adódhat, akár a műszaki felkészültség hiányából is, vagy azt is mondhatnánk, hogyha angolul tartotta volna ezt a felszólalását, akkor lehetne hivatkozni egy elszólásra – idézte fel a polgármester azt a konferenciát, ahol egyedül csak a magyar főpolgármester nem beszélt angolul. 

Borbély szerint nem az a probléma, hogy Karácsony Gergely nem beszéli a nyelvet, inkább az, hogy azt állítja, hogy ez nem így van, és ez nemcsak ebben az esetben van így.

– A kommunikációs hadjáratába beletartozik több minden, például az a bosszúbizottság is, amelyet felállított itt, a városházán, amely nem a főváros hatáskörébe tartozó ügyet vizsgál. Azt is megemlíthetnénk, hogy amikor a főpolgármester az agglomerációs közlekedés megoldását sürgeti, annak ellenére, hogy a kormány egy hosszú távú vasúti stratégia kivitelezését kezdte meg. Egyetlenegy érdemi beruházás köthető az ön nevéhez, ez a Városháza parkolójának a felújítása. Csak éppen a mai napirenden is szerepel egy előterjesztés, ami ettől a projekttől a forrást vonja el és egyébként erős a gyanúnk, hogy a parkoló felújítása is csak egy újabb kommunikációs trükk, ami a Városházával kapcsolatos igazi szándérólt, a Városháza eladásáról vonja el a figyelmet – hívta fel a főpolgármester figyelmét Borbély Lénárd arra utalva, hogy nem feltétlenül tükrözik a valóságot Karácsony Gergely Facebookon megjelenő posztjai.

Csepel polgármestere utolsó megjegyzéseként azt is megemlítette, pontosan látható, amikor egy európai fővárost Magyarországon a baloldali többség vezet, akik kizárólag koncnak tekintik ezt a várost, illetve a város pénzét.

Két és fél év van hátra főpolgármester úr és tisztelt többség, az a kérésünk, hogy kezdjenek végre dolgozni

– szólította fel a baloldali városvezetést Borbély Lénárd. Karácsony Gergely a Fidesz–KDNP-frakció napirend előtti felszólalására válaszként csak annyit tudott mondani, hogy ezt a beszélgetést majd április 3., az országgyűlési választás után folytassák.

Borítókép: Fővárosi Közgyűlés (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.