Ismét szánalmas magyarázkodásba kezdett Márki-Zay Péter

A baloldal miniszterelnök-jelöltje most már azt mondja, hogy fasiszták és kommunisták csak a Fidesz környékén vannak.

2022. 02. 14. 12:37
null
20220114 Budapest Márki-Zay Péter miniszterelnöki kampánya. Lakossági fórum. fotó: Mirkó István (MO) Magyar Nemzet képen: Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tisztázzuk, mielőtt még erre is százmilliókat költene közpénzből a propaganda: a Fidesz-közeli Munkáspártról és a Fidesz-közeli Mi Hazánkról beszéltem, amikor fasisztákról és kommunistákról volt szó. Fasiszták és kommunisták Orbán Viktor szivárványkoalíciójába tartoznak, a miniszterelnök pedig szélkakasként forog: kommunistaként kezdte, utána liberális lett, most pedig egy szélsőséges pártállamot épít 

–magyarázkodott Márki-Zay Péter Facebook-posztjában a szombati, Fonyódon tett országos botrányt kavaró félreérthetetlen kijelentése kapcsán, amelyben arról értekezett, a kommunistákat és a fasisztákat ők a baloldalon külön-külön képviselik. A baloldal miniszterelnök-jelöltje a bejegyzésében megjegyezte, az ellenzéki együttműködésben a baloldaltól jobboldalig sokféle világnézet, politikus, szimpatizáns megtalálható, de fasiszták és kommunisták szerinte csak a Fidesz környékén vannak. Korábban mi is beszámoltunk róla, Márki-Zay Péter szombaton a jobbikos Steinmetz Ádámmal Fonyódon tartott fórumán arról értekezett, hogy nem tudja követni Orbán Viktor „politikai irányváltásait”, ezért a szivárványkoalícióban ők külön képviseletet tartanak egyes ideológiáknak:

„De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük”

– mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Hozzátette ezután azt is, hogy „gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét”.

Kijelentése az alábbi felvételeken visszanézhető: 

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.