Karácsony és emberei egyre csak tömik a zsebüket, míg a főváros hanyatlik

A beruházások nem haladnak, és úgy tűnik, hogy még a Városházát is dobra verték volna. A főváros balliberális vezetői viszont egyre jobban élnek. Ez derült ki a nemrég leadott vagyonnyilatkozataikból – olvasható a Kontra oldalán.

Forrás: Kontra.hu2022. 02. 10. 12:06
KARÁCSONY Gergely; KISS Ambrus
Budapest, 2022. január 26. Karácsony Gergely fõpolgármester (j) és Kiss Ambrus fõpolgármester-helyettes (b) a Fõvárosi Közgyûlés rendes ülésén a Városháza Dísztermében 2022. január 26-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben Budapest egyre rosszabb állapotba kerül, a tartalékai felét már felélték, a beruházások nem haladnak, és egyre rosszabbak a közállapotok is, vannak, akik profitáltak az elmúlt két és fél évből. Ők a főváros vezetői, akik szinte kivétel nélkül gyarapodtak anyagilag az elmúlt években.

A „nyomorgó” fővárosi vezetés – miközben a főváros tartalékainak felét már eltékozolta –  nem magán kezdte a spórolást, hiszen a főpolgármester  (1,5 millió forint) és négy helyettesének (fejenként 1 160 000 forint) „versenyképes” bére számításaink szerint havonta összesen 6 157 545, évente pedig 78 890 540 forintba kerül az adófizetőknek – hívja fel a figyelmet a Kontra.

Az úr a pokolban is úr: jut miniszterelnök-jelöltként kampányolni, 21 millió tanácsadókra és ingyenes BKV-ra is – legfeljebb leállítjuk az egészet, addig meg a kiárusított ingatlanokból csak elketyegünk. A nagy „fővárosi ellehetetlenítés” közepette mégis van pénz a csókosok fizetésemelésére. Ismerős a receptúra – olvasható a Kontra írásában.

Vagyonnyilatkozataik arról is árulkodnak, hogy a főváros új urai egyre jobban élnek.

KARÁCSONY GERGELY

 • A vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy a hiperpasszív nyelvtudású főpolgármester pénzintézettel szembeni tartozása az egy évvel korábbi 30 millióról 28,3 millióra csökkent.
 • Eközben lakástakarék-pénztári megtakarítása 1,8 millióról 2,1 millió forintra nőtt.
Fotó: Havran Zoltán
 • Továbbra is megvan a Budapest XIV. kerületi lakóháza, ahol – mint kiderült – már nem lakik, ugyanis már a II. kerületből jár dolgozni.
 • De 2020-ban Siófok sóstói részén is szert tett egy üdülőre, ahol kipihenheti a városvezetés fáradalmait.

Így bár Karácsony Gergely reggeltől estig a kormány gyalázásával és a panaszkodással van elfoglalva, a nagy diktatúrában is tudott egy-egy nagyobb lépést haladni az elmúlt években – emlékeztet a Kontra.

TÜTTŐ KATA

Tüttő Katának eddig sem kellett kenyérre kölcsönkérnie, de az idei vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy javait sikerült bővítenie némi megtakarítással.

Ha szóba kerül Tüttő Kata, akkor sokaknak automatikusan Leisztinger Tamás neve ugrik be. Nem véletlenül, hiszen a szocialista politikus minden sikerét és hatalmát az ultragazdag vállalkozónak köszönheti. Vagy még ennél is többet.

 • A 15 darabos ingatlangyűjteménye továbbra is megvan, benne értékes I. és XII. kerületi lakásokkal és számos termőfölddel. De úgy tűnik, 2005-ös Suzukiját eladta, és egyelőre nem váltott egy új járgányra.
 • A megtakarításai viszont tovább szaporodtak az elmúlt évben, hiszen nyugdíjpénztárban 2020-ban még 9,5 millió forintja volt, tavaly viszont már 10,7 millióra gyarapodott a számlája.
Fotó: Facebook
 • Érdekes, hogy a kivéreztető Orbán-kormány alatt Tüttő is az állami befektetésben bízott, hiszen a Magyar Állampapír Pluszban tárolt pénze is nőtt az elmúlt évben. Míg 2020-ban 54 millió forintot tartott így, mára már 67 millióra hízott ez a befektetés. Szép teljesítmény!
 • Mindezek mellett Tüttő pénzintézeti számlakövetelése is gyarapodott 2 millió forinttal, hiszen míg 2020-ban 34 millió forint, egy évvel később már 36 millió forint volt.

KERPEL-FRONIUS GÁBOR

Nem szegényedett el az elmúlt években az üzleti szférát a politikára váltó Kerpel-Fronius Gábor sem, aki – hallgatva az új idők szavára – a környezetszennyező turbódízel Ford Mondeóját lecserélte egy Hyundai I30-ra, amelynek ára újonnan 6 milliótól 9 millióig terjedhet – írja a Kontra.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
 • De KFG emellett valamennyi megtakarítását is növelni tudta 2021-re. A nyugdíjbiztosítása 1,5 millióról, 2,4 millióra, míg az önkéntes nyugdíjpénzárban tárolt megtakarítása 5,7 millióról 6,9 millióra nőtt.
 • Kerpel-Froniusnak továbbra is megvan a XIII. kerületi lakása, és Balatonszemesen is rendelkezik egy nyaraló tulajdonrészével.

GY. NÉMETH ERZSÉBET

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes sem panaszkodhat, hiszen az ő megtakarításai is szépen fialtak az elmúlt évben is.

 • 2020-ban  még 7 millió forintja volt a bankszámláján, ez az összeg 2021-re 9,3 millióra nőtt. Emellett pedig további 3 millió forint más típusú megtakarítást is sikerült gyűjtenie.
Fotó: Koszticsák Szilárd / Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 • A kulturális főpolgármester-helyettes egy XVII. kerületi családi ház és egy balatonakali nyaraló tulajdonosa felerészben.

KISS AMBRUS

Kiss Ambrus általános helyettesnek is csökkent a hitele egy év alatt, és továbbra is megvan a zalaegerszegi családi háza, valamint az óbudai üdülője, amelyeknek felerészben tulajdonosa – derül ki a Kontra írásából.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közgyűlés rendes ülésén a Városháza dísztermében 2022. január 26-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.