KMKSZ: A baloldal ne használja kampánycélokra a kárpátaljai magyarságot

A szövetség szerint a kárpátaljai magyarok a háború mihamarabbi befejezésében és a béke megteremtésében érdekeltek.

Munkatársunktól
2022. 02. 28. 14:14
PUTYIN, Vlagyimir
Ukrajnai háború – Ukrajnából érkezett menekültek egy tiszabecsi szálláshelyen Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kérjük a magyarországi pártokat, illetve politikai szereplőket, hogy a kárpátaljai magyarságot ne kezeljék kampánytémaként, és sajtómegnyilvánulásaikban legyenek tekintettel az ott élők nehéz helyzetére

– hívta fel figyelmet a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) közleményben.

A kárpátaljai magyarok Ukrajna törvénytisztelő polgárai, akik a háború mihamarabbi befejezésében és a béke megteremtésében érdekeltek –hangsúlyozta a KMKSZ hozzátéve, arra kérik valamennyi honfitársunkat, hogy megnyilvánulásaik során ezt figyelembe véve, felelősségteljesen nyilatkozzanak meg.

A KMKSZ ugyanakkor köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak mindazokért az erőfeszítésekért, amelyeket az ukrajnai háborús helyzetben a béke helyreállítása és a humanitárius helyzet enyhítése érdekében tesz. – Nagyra értékeljük a menekültek megsegítése céljából hozott intézkedéseket, illetve a kárpátaljai lakosok és az ide érkezők megsegítését célzó felajánlásokat is – emelte ki a szövetség.

Borítókép: Az ukrajnai háború miatt Ukrajnából menekülő emberek a tiszabecsi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornaterméből kialakított szálláshelyen 2022. február 28-án. (MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.