Korábban is bizonyítottuk: dróton rángatják a külföldi újságírókat Magyarország ellen

Lapunk újabb bizonyítékkal állt elő azzal kapcsolatban, hogy a balliberális újságírókat gyakorlatilag utasítgatják a Soros-szervezetek. Minderről Kálmán Mátyás, a 24.hu és az Index korábbi újságírója számolt be egy Skype-interjúban. Kálmán szerint a legtöbb NGO, az Amnesty Internationalt is beleértve, függő helyzetbe hozza az újságírókat.Mindez megerősíti egy korábbi sorozatunkat, amelyet Gerald Knaus kapcsán közöltünk.

Mediaworks-Hírcentrum
2022. 02. 03. 14:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazánkban Soros György karmestereként ismertté vált, osztrák születésű migrációkutatóról 2020 szeptemberében jelent meg első részletesebb írásunk. Ebben bemutattuk, hogy a European Stability Initiative (Európai Stabilitási Kezdeményezés, ESI) alapító elnöke előtt láthatóan úgy nyílik meg a fősodratú liberális média, ahogyan csak kevesek előtt. 

Azt is lelepleztük, hogy Knaus pontosan milyen szálakon kapcsolódik a milliárdos tőzsdespekulánshoz, Soros Györgyhöz.

Írásunkban pénzügyi dokumentumokat is bemutattunk, hogy vitathatatlanná tegyük: Gerald Knaus nemcsak meggyőződésből, hanem kifejezetten pénzügyi okokból is kötődik a Soros-hálózathoz.

Ami az osztrák lobbista munkamódszerét illeti, Knaus évek óta egyfajta információs támadássorozatot folytat hazánk és annak kormánya ellen. Ennek része például a tudatos szóhasználat, mely szinte varázsütésre terjed nemcsak a liberális sajtó legkülönbözőbb médiumaiban, de vezető brüsszeli politikusok beszédeiben is.

Knaus a lejárató tevékenységét csak fokozta 2020 első felében, amikor Magyarországon is megjelent a koronavírus-járvány, így például megosztotta Twitter-oldalán a holland köztévé magyar egészségügyi állapotokat támadó riportját. 

A tévéműsor a hírhedt Korózs-féle MSZP-s kamuvideó egyik főszereplője, valamint két Soros-finanszírozású szervezet, a Helsinki Bizottság és a Political Capital kritikáira épült. Utóbb kiderült, hogy a kamuvideós hölgy ismét hazudott, ezúttal a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház kapcsán.

Mostani témánk szempontjából Knaus világsajtót befolyásoló és mozgató szerepe a legfontosabb. Amellett, hogy az osztrák férfi összekötőként működik a Soros-féle NGO-k és az újságírók között, állandóan témákkal is ellátja utóbbiakat. A lapunk által összeállított sajtómegjelenési listák egyértelműen bizonyítják, hogy Soros György hálózatának kulcsemberei néhány nap alatt képesek telekürtölni vádjaikkal – kis túlzással – a fél világsajtót. Az osztrák lobbista fő célpontja nem más, mint Orbán Viktor, akit torzított szövegekkel támad számos nyugati médiumban.

A Knaus-féle üzenetterjesztésben kulcsszerepet játszik a Twitter-oldala. Lényeges körülmény, hogy ez a közösségi oldal ugyan hazánkban kevésbé használt eszköz, de fontos tudni, hogy az európai döntéshozók és a liberális-globalista újságírók fő kommunikációs fórumáról van szó.

Knaus például 2020 áprilisában többtucatnyi posztban sulykolta, hogy Magyarország milyen sok uniós pénzre számíthat a járvány idején. Knaus a „pénzmegvonást Magyarországnak” mottóval jellemezhető műveletére a koronát a Der Spiegel nevű liberális lapban tette fel, amely pár éve komoly hírhamisítási botrányba keveredett, és amelynek jelentősen esett a példányszáma az elmúlt években. 

Az ESI igazgatója egy tweetben is fontosnak tartotta „elszámolni” az írással néhány ismerősének, amelyek közül az ECFR nevű Soros-szervezet emelhető ki: itt nemcsak a berlini irodának jelezte a megjelenést, de Jana Puglierin berlini irodavezetőnek is.

Ez az eset nem egyedi: Knaus 2020. április 18-án egy másik Spiegel-cikket szintén az amerikai spekuláns által mozgatott ECFR berlini irodájának ajánlott. Egy lapunk által megkérdezett, az ilyen gyakorlatot ismerő informátor ahhoz hasonlította ezt a műveletsorozatot, mint amikor egy lobbista elszámolást nyújt be arról, hogy a nyilvánosságban hogyan képviselte ügyfele érdekeit.

A tevékenység lényegét tehát úgy foglalhatjuk össze, hogy Soros György lobbistája azért kap évek óta százmilliós nagyságrendű forrást, hogy Magyaország ne kapja meg a neki járó forrásokat Brüsszeltől.

Hogy Knaus sikeresen képviseli a spekuláns érdekeit, azt az is igazolja, hogy hazánk 2021-ben végig hiába várt arra, hogy az Európai Unió a helyreállítási és ellenállóképességi alapból, amely éppen a válság utáni gyors talpra állást segíti, végre megkapja a megígért forrásokat.

Szintén érdekes gyakorlat, hogy Knaus felfedi magyarországi kapcsolatait, így Léderer András korábbi SZDSZ-es ifjúsági vezetőt, aki a Soros-NGO Helsinki Bizottságnál dolgozik, valamint az említett szervezetet elnöklő Pardavi Mártát, illetve Tóth-Czifra Andrást. Ez is azt bizonyítja, hogy a Soros-hálózat karmestere egyfajta kapocsként működik a Soros-féle NGO-k és az újságírók között.

Az utóbbi két csoport közötti kapcsolatot pedig Kálmán Mátyás, az Index és a 24.hu volt munkatársa írta le őszintén, aki – még egyszer szögezzük le – azt állította: a legtöbb NGO, az Amnesty Internationalt is beleértve, függő helyzetbe hozza az újságírókat.

Borítókép: Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság, valamint az Open Society Institute (Nyílt Társadalom Intézet) elnöke (Fotó: MTI/EPA pool/Peter Foley)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.