Márki-Zay Péter beismerte, hogy nem ért a joghoz

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint népszavazáson kellene elfogadni egy új alkotmányt, pedig alaptörvényről nem lehet népszavazást kiírni.

Mediaworks–Hírcentrum
2022. 02. 07. 18:41
Forrás: VIDEA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Én nem értek a joghoz

– ezt volt Márki-Zay Péter végső érve egy múlt heti rendezvényen, amikor kiderült, hogy meglehetősen tájékozatlan alkotmányjogi kérdésekben.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje joghallgatóknak akarta elmagyarázni, hogy népszavazáson kellene elfogadni egy új alkotmányt. Az egyetemisták azonban felhívták a politikus figyelmét arra, hogy alaptörvényről nem lehet népszavazást kiírni.

Márki-Zay Péter ennek ellenére kitartott álláspontja mellett, és a nürnbergi perre hivatkozva azt mondta, „a náci bűnösöket sem a náci törvények szerint ítélték el”.

A Mediaworks–Hírcentrum által megkérdezett Lomnici Zoltán arról beszélt, hogy a nürnbergi perre utalgatás egyszerű hangulatkeltés. Az alkotmányjogász szerint a baloldal szélsőséges módszerekkel megpróbálja maga alá gyűrni az igazságszolgáltatást.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Képernyőfotó: Videa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.