Márki-Zayék szövetsége ismét magyarázkodik

Egységben Magyarországért: Márki-Zay Péter vicce nem volt sértő, ez komolytalan felvetés.

Magyar Nemzet
2022. 02. 18. 20:27
null
20220114 budapest szel kalman ter marky zay peter kampanya lakossagi forum havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje még tavaly, egy december 12-i Facebook-videóban emlegetett egy négeres viccet.

„Na, van egy aranyos vicc. Ezt ismerik biztos, ugye, Stevie Wonderrel vagy éppen Ray Charlesszal is ismerős ez a vicc, amikor azt mondják, megkérdezik tőle a vicc szerint, természetesen egy interjúban, hogy hát milyen dolog vaknak lenni? Azt mondja, hát még mindig jobb, mintha néger lennék” – szórakoztatta követőit Márki-Zay.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Facebookon közzétett közleményükben ítélték el a baloldal miniszterelnök-jelöltjét, mint írják, 

ismételten Márki-Zay Pétertől hangzott el egy olyan kijelentés, amelyet a vak emberek sértőnek érezhetnek.

„Úgy véljük, remek humoristáink vannak, akik a szórakoztatást magas szinten művelik, így a magyar közönség szerencsére nincs rászorulva arra, hogy a politikában szerepet vállalók viccmesélésre adják a fejüket” – írták, egyúttal sajnálatukat fejezve ki, hogy a választási kampány „felfokozott hangulatában egyes politikai tömörülések, illetve jelöltek részéről – gyakran akárcsak a vicc kedvéért – elhangoznak olyan mondatok, amelyek egy-egy társadalmi csoport számára sértőek”.

Az Egységben Magyarországért az ATV Híradójának reagált a Márki-Zay Pétert ért kritikára. Mint írták,

„Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt vicce nem volt sértő, ez komolytalan felvetés, amely mögött a Fidesz karaktergyilkos kampányát látjuk. A kritikának azon részéről, amely szerint a »politikus ne viccelődjön, mert vannak humoristák«, azt gondoljuk: minden magyar állampolgárnak jogában áll viccelődni, viccet mesélni, még Orbán Viktor kihívójának is” – válaszolták.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.