Nyitrai Zsolt: A polgári kormány megbecsüli az időseket

A novemberi nyugdíjprémium után most a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíjat is visszakapták a nyugdíjasok.

Munkatársunktól
2022. 02. 26. 12:11
null
2021.11.12. Budapest Nyugdíjprémium. Postai kézbesítéssel is érkezik a nyugdíjkorrekcióval növelt havi nyugdíj. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyugdíjasok 2010 előtt nem kapták meg a nekik járó figyelmet és anyagi megbecsülést 

– jelentette ki Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a Facebookon közzétett videójában.

A 2010 előtti kormányok rosszul kezelték a válságot, mert elvettek egyhavi nyugdíjat az idősektől, és a gazdasághoz is rosszul nyúltak, mert nem kerülhetett sor nyugdíjprémium kifizetésére – hangsúlyozta a miniszterelnöki megbízott a JóKor magazin új számának megjelenése kapcsán. Novemberben csaknem két és fél millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő kapott rekordösszegű, nyolcvanezer forintos nyugdíjprémiumot – emelte ki Nyitrai, majd hozzátette, hogy a baloldal kormányzása alatt nyugdíjprémium kifizetésére eddig még sosem került sor, a polgári kormány viszont negyedik alkalommal adja a juttatást.

A kormány februárban visszaadta a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíjat is. Ezt az egy havi pluszt ráadásul a januári ötszázalékos nyugdíjemeléssel növelt összeg után kapták meg a jogosultak – mondta a miniszterelnöki megbízott, aki hangsúlyozta, hogy a polgári kormány megbecsüli az időseket, míg a baloldal ismét megszorításokat, nyugdíjcsökkentést, rezsiemelést, és fizetős egészségügyet hozna nekik.

Nyitra Zsolt beszélt arról is, hogy a tavasszal ismételten megjelenő JóKor magazinban beszámolnak a 2010 utáni nyugdíjasokat segítő intézkedésekről, illetve egy Orbán Viktor miniszterelnökkel készült exkluzív interjút is közzétesznek. Zárásként hozzátette: „Előre menjünk, ne hátra!”

Mindannyiunk kötelessége, hogy megbecsüljük az időseket, azt a munkát, amit az elmúlt évtizedekben elvégeztek 

– erről már Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár beszélt ugyanebben a bejegyzésben.

2010-ben kötöttünk egy megállapodást a nyugdíjasokkal, hogy amíg nemzeti kormány van Magyarországon, addig megőrizzük a nyugdíjuk vásárlóértékét. Álltuk a szavunkat, hiszen az elmúlt években több mint tíz százalékkal növekedett a nyugdíjak vásárlóértéke – hangsúlyozta az államtitkár, aki szintén beszélt arról, hogy tavaly novemberben az eddigi legmagasabb összegű, nyolcvanezer forintos nyugdíjprémiumot fizették ki az időseknek, akiknek visszaadták a korábban elvett 13. havi nyugdíjat is. A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak ránk – jelentette ki Zsigó Róbert. 

Hulák Zsusza, az Idősek Tanácsa tagja a videóban arról számolt be, hogy a novemberi nyugdíjprémiumot és a 13. havi nyugdíjat többen gyermekeik, családjuk, unokáik javára fordították.

Borítókép: Postai kézbesítéssel érkezik a nyugdíj (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.